Kossuth kiflit is kóstolhatnak a hagyományőrző huszár napon

Érdekességként a huszárkonyha remekét, a babgulyást is megkóstolhatják a július 7-ei programra érkezők a hódmezővásárhelyi Népművészeti Tájházban. Még ágyút is hoznak!

A Tábori életkép névre keresztelt esemény apropója a Magyar Honvédség megalakulásának 170. évfordulójára való megemlékezés. Szalóki András, a Hagyományőrző Pálffy Huszár Egyesület titkára a kedd délelőtti sajtótájékoztatón elmondta, a Szegedi III. Honvédzászlóalj  képviselőivel a magyar honvédség hetven évet mutatják be.

– A jeles napon a huszárok dobszóval vonulnak majd a Kossuth térre, ahol az első világháborús lovas-szobornál, illetve Kossuth Lajos szobránál elhelyezzük az emlékezés virágait, majd az Árendás Néptáncegyüttes és az Aranykalász Népdalkör kíséretében a tájházhoz érkezünk, ahol toborzót mutatunk be

– tette hozzá a hagyományőrző huszárőrnagy.

Kossuth kiflit is kóstolhatnak a hagyományőrző huszár napon 1

Varga Anikó, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ intézményvezetője elmondta,

fontosnak tartja, hogy a művelődési központ jó kapcsolatot ápoljon a civil szervezetekkel, amelynek jó példája a Hagyományőrző Pálffy Huszár Egyesülettel való több évre visszanyúló együttműködésük is.

Megtudtuk azt is, hogy a Tájház mellett korabeli sátrak másolatait állítják fel, mindemellett a huszárok ruházatát és fegyvereit is bemutatják. A gyerekek sem unatkoznak majd, hisz a kardot és pártát is készíthetnek a kézműves foglalkozásokon. Az ínyencek pedig betekintést nyerhetnek a huszárkonyha rejtelmeibe is. Babgulyás és Kossuth-kifli várja a vendégeket.

A délután sem telik eseménytelenül, kiderül mit tudnak a huszárok lovon és a földön. Sőt, reményeik szerint még egy sortüzet is letudnak adni a gyalogosok.