Ez komoly? Mert viccnek durva lenne!

Hihetetlen kreatívak a vásárhelyiek, ha meg akarnak szabadulni, hasznavehetetlen holmijaiktól. Újabb példáiba botoltunk, ezúttal a Kertvárosban.

A Kodály Zoltán utca éke is lehetne a címlapképen látható szabadtéri lomtár, melyhez kétszáz év múlva a régészek is nyugodtak kiszállhatnának – feltárni. Igaz addig a hűtőből biztosan kibarkácsolná valaki a motort, az abban lévő réztekercsekért. Bár a hűtőszekrényt az új vásárlásakor beveszik a boltok, de láthatólag ezt nem mindenki tudja. A mellette lévő villany armatúra is veszélyes hulladék, de a rengeteg papírt is szelektíven kellene gyűjteni.

Ez komoly? Mert viccnek durva lenne! 1

A jövő köztéri alkotása: A megfáradt járókelőnek – a Hódtóban.

Csakhogy az utóbbira nincs lehetőség, hiszen, mint nemrégiben megírtuk, az újra kihelyezett gyűjtőszigeteket lakattal zárják, a hulladékudvarra pedig még csak pályázik a város. Hogy aztán hányan nem viszik, vagy nem tudják majd kivinni egy lomtalanításkor nem elpasszolható holmijukat, azt nem tudom.

Ez komoly? Mert viccnek durva lenne! 2

Festő ecsetjére való csendélet a Kohán György utcán.

A jelenlegi szeméthelyzet azonban tragikus és szinte mindegyik városrészben. Hogy ez kinek jó, azt nem tudom. (Már a szemétből lomizókon kívül, akik a kibányászott használati eszközöket, kicsit megmosva aztán a helyi használt cikk piacon próbálják meg pénzzé tenni.)