Drakula szülőházát is látták az algyői iskolások

Négy emlékezetes napot töltöttek az algyői iskola diákjai a Határtalanul program segítségével Erdélyben. Eljutottak Mátyás király és Drakula szülőházához, de a Tordai-hasadékhoz is.

A ,,Határtalanul” pályázat segítségével jutott el osztályunk e csodálatos területre – írta a 7. b-s Szutor Adél portálunkhoz elküldött beszámolójában.

Majd így folytatta: Négy emlékezetes napot tölthettünk el a hegyek között. Minden meglátogatott helyszínen kedves fogadtatásban részesültünk. Több-költők által emlegetett és legendájukról ismert helyen jártunk; ezek közé tartozott Nagyszalonta, a Házsongárdi temető Kolozsváron, a Tordai-hasadék, a Gyilkos-tó, Madéfalva, Segesvár és Déva vára. Megtekintettük Mátyás király és Drakula szülőházát is.

Szállásainkon mindig gyönyörű kilátás fogadott minket. Torockón a Székelykövet, Zetelakán a NAP parkban pedig a Nagy-Küküllőt láthattuk. Az itt feltálalt ételek, amiket a hosszú utazásaink előtt és után fogyasztottunk nagyon finomak voltak. Reggelente meleg teával fogadtak minket.

A gyergyócsomafalvi testvériskolánkat is meglátogattuk. Egy előadóteremben ismertették osztályunkat a községben élők szokásairól és az ott folyó tanításról, ezután pedig körbejártuk az iskola épületét. A falakat gyönyörű festményekkel, rajzokkal és fotópályázatra szánt fényképekkel díszítették.

Nagyon örültünk ennek az utazásnak, hiszen ilyen lehetőség nem mindig adódik. Összességében gyönyörű napokat tölthettünk el Erdélyben. Azt itt látott épületek, tájak és élmények mindenkinek szép emlékként maradtak meg – számolt be az élményekről Szutor Adél.