5 lakberendezési tipp a skandináv stílus rajongóinak

A letisztult dizájn még mindig töretlenül népszerű. Ezért most csokorba szedtük azokat az ötletek, amelyekkel bármelyik helyiségből skandináv stílusú szobát varázsolhattok!

A letisztult otthonos hangulatot teremtő formák és színészek elengedhetetlenek, ha ebben az irányban gondolkodunk. íme most néhány klasszikus trükk a megvalósításhoz!

Fa, fa és még több fa

A fa asztalok, fa székek és fa padló a rusztikus stílus képviselője, és egyben a skandináv trendek “útjelzői” is.

Gömb lámpák

A klasszikussá vált lámpákat a híres olasz dizájner Robertho Menghi találta ki még a hatvanas években, és azóta is töretlen a sikerük. Függetlenül attól, hogy a nappaliban, a halóban vagy az ebédlőben helyezed el őket egyértelműen a szoba díszévé válnak.

Semleges színek

A skandináv design középpontjában általában a szürke-fehér színek állnak, esetenként szürkének a kékbe hajló árnyalatai is előfordulnak. A monokróm otthonok elsőre talán hideg hatást kelthetnek, ha azonban ügyesen használjuk a színeket és az anyagokat egy ellenállhatatlanul letisztult formavilágot kapunk.

Használjunk szőrmét

A báránybőr szőnyeg vagy széktakaró egyediséget ad a térnek. Hangulatos díszítőelem és melegséget kölcsönöz a helyiségnek.

Különleges székek

Az egyik terület, amely “megengedi”, hogy bátran játszunk a színekkel az az ebédlő.

Forrás: hunker.com

Képek forrása: hunker.com