Hódmező habja – napi netszemle 1

Vásárhelyi kunháború, a tolerancia európai klubja, Homonnay Zsolt szerelmetes csókcsatája, Orfű őszülő tinicsordája. Vasárnapi koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

Fűszer

Kunháború Vásárhelyen.

A Vásárhely24 szerint valódi történelmi utazást tehettek az érdeklődők a Múzeumok Éjszakáján: kunok vívtak csatát és középkori kellékeket is láthattak, kipróbálhattak a felállított standokon.

„Kíváncsi szemlélődők, családok vették körbe a kunokat szombaton kora este a Tornyai előtti téren a sétálóutcán. A történelemnek egy szelete elevenedett meg, amikor a korhű jelmezekben, harci jeleneteket adtak elő kardokkal, kiáltásokkal fűszerezve.”

Kunok vívtak harcot Vásárhely sétálóutcáján! (Galériával) – Vásárhely24

A Múzeumok Éjszakján számtalan programmal várta a kilátogatókat 6 intézmény is Hódmezővásárhelyen,köztük a Tornyai János Múzeum, amely előtt valódi történelmi utazást tehettünk – kunok vívtak csatát és középkori kellékeket is láthattunk, kipróbálhattunk a felállított standokon. Kíváncsi szemlélődők, családok vették körbe a kunokat szombaton kora este a Tornyai előtti téren a sétálóutcán.

Klub

Kompromisszum helyett tolerancia.

Mi határokat védünk, kerítést építünk, a döntéseinket pedig kötelessége az Európai Uniónak tiszteletben tartani – Varga Judit uniós kapcsolatokért felelős államtitkár Nyugat-Európa kettős mércéjét is bemutatja a Mandiner.hu-nak adott interjúban.

„A miniszterelnök hétvégi beszédében, Kohl kancellár temetésének egy éves évfordulója alkalmával elmondta, hogy nem kompromisszumra van szükség az európai migrációs politikában, hanem toleranciára. Ez nagyon fontos különbség. Hiszen senki nem követelte azt meg, sehol nem volt felírva az unió bejáratára, amikor beléptünk, hogy saját kulturális identitásunkat fel kellene adnunk, amikor ehhez a ‘klubhoz’ csatlakozunk. Magyarország úgy képzeli a jövőjét, hogy nem kér a bevándorló tömegekből.”

Magyarország felismerte a történelmi változást – Varga Judit uniós államtitkár a Mandinernek | Mandiner

„Mi határokat védünk, kerítést építünk”, a döntéseinket pedig „kötelessége az Európai Uniónak tiszteletben tartani” – mondja Varga Judit a Mandinernek. Az uniós kapcsolatokért felelős államtitkár szerint a kettős mérce továbbra is érvényesül Nyugat-Európában. Az államtitkárt a Sargentini-jelentésről, az uniós költségvetésről és a migrációs vitákról is kérdeztük.

Csókhatás

Barátságból szerelem.

Egy régi ismerőse, a táncművész Anita képében jött el a szerelem Homonnay Zsolt színész-énekeshez a válása után – így a Blikk Online.

„Az első csók mindkettőjükre óriási hatással volt, Zsoltban ekkor tudatosult, hogy ez a dolog kettejük közt komolyra fordulhat. A sok együtt töltött idő után bemutatták egymásnak gyerekeiket, akik egész gyorsan egymásra találtak. Ezek után már semmi akadálya nem volt az összeköltözésnek.”

Új szerelméről mesélt Hommonay Zsolt

A 47 éves színész-énekes 3 éve alkot egy párt a táncművész Anitával, akivel eddig nem nagyon mutatkozott közösségi oldalain, de most a Best magazinnak arról mesélt, hogyan jutottak el a gondolatig, hogy közös családot alapítsanak. Zsolt és Anita már 15 éve ismerik egymást, ám míg tartott korábbi házasságuk, természetesen nem közeledtek egymás felé.

Látlelet

Őszülő haj és tinicsorda.

A Zoom.hu két napot lőtt be az idei Fishing on Orfű fesztiválon, ami kitűnő húzásnak bizonyult.

„Van egy olyan buli, ahol apu és anyu nyugodtan elmehet kiereszteni a gőzt, senkit nem nézi ki az őszülő haj miatt a többezres tinicsorda. Maga a program is úgy van összeállítva, hogy a 20-30 éve nyomuló pop-rock sztárokra nyugodtan lehet nosztalgiázni a nagyszínpad előtt, a most befutni szándékozóknak, pedig ott az eggyel vagy pár számmal kisebb deszka, lehet bizonyítani. Mondjuk, nem nagyon változott az évek során a headlinerek névsora, de ez is egy látlelete a magyar popiparnak, illetve az igényeknek.”

Fishing on Orfű, a vénnek is való vidék

Fishing on Orfű, a vénnek is való vidék Két napot lőttünk be az idei Fishing on Orfű fesztiválon, ami kitűnő húzásnak bizonyult. Egyrészt a fene se bír már végiginni 4 napot, másrészt két különböző időjárást sikerült kifogni, a csütörtöki napon rohadtunk meg a hőségben, míg péntek este már 8-kor látszott a leheletünk a márciusra hajazó hőmérsékletben.