Palotán is nagy sikere volt a közbiztonsági napnak

Földeák és Apátfalva után Csanádpalotán is bemutatókkal és játékos feladatokkal készült a katasztrófavédelem és a rendőrség – írja a Makó Híradó.

Az Interreg V-A Románia-Magyarország Együttműködési Programra Földeák és Valkány közösen nyújtott be pályázatot, ennek keretein belül több településen tartottak közbiztonsági napot, így Csanádpalotán is. A rendezvényre nem csak a településről, hanem a szomszédos Kövegyről is jöttek érdeklődők.

A rendőrségi bemutatók mellett a legnagyobb sikert minden településen a tűzoltók gyakorlata aratta, akik egy felgyújtott autót oltottak el. Az összes eszközt és járművet ki lehetett próbálni, a közönségnek főként az emelődarus tűzoltóautó tetszett, ami akár 30 méter magasra is fel tud menni a mentéshez, ezt most elsőkézből tapasztalták Nyergesné Kovács Erzsébet és Galgózckiné Krobák Mária csanádpalotai és kövegyi polgármesterek is.

A programon, amelynek elsődleges célja a rendvédelmi szervek munkájának bemutatása és a szabálykövető magatartás fontosságára való figyelemfelhívás, mintegy száz érdeklődő vett részt.