Hódmező habja – napi netszemle 1

A Jobbik atomizálódása, mozihősködő Trump, forrósodó frontországok, Gregor Bernadett nőiessége. Szombati koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

Távozás

Darabokban a Jobbik.

Szombaton Ásotthalmon a Mi Hazánk Mozgalom zászlóbontásával hivatalosan is szétesik az adósság és hazugságspirálba került Jobbik – állítja az Origo.hu.

„Alig egy hónap alatt hat jobbikos polgármester és közel 25 önkormányzati képviselő vált függetlenné. Távozott a Jobbikból három regionális igazgató és nyolc megyei közgyűlési képviselő is. A súlyát a kilépéseknek igazán az adja, hogy ezen képviselők egyike sem adta vissza képviselői mandátumát, és szinte kivétel nélkül a Mi Hazánk Mozgalom színeiben folytatják munkájukat,
a jövőre esedékes önkormányzati választáson pedig jobb eséllyel indulhatnak, mint a Jobbik, amelynek teljesen új jelöltekkel kell előrukkolniuk.”

Hétvégén darabjaira hullik a Jobbik

Szombaton Ásotthalmon a Mi Hazánk Mozgalom zászlóbontásával hivatalosan is szétesik az adósság és hazugságspirálba került Jobbik. A cukiskodó néppárti fordulatot bemutató Vona-alakulatban alig egy hónap alatt több mint negyven alapszervezet oszlatta fel magát vagy vált működésképtelenné. A távozók szinte mindegyike részt vesz az ásotthalmi gyűlésen.

Mozihős

Trump és a magaskultúra.

A nyugati értelmiség egy része a kommunistákhoz hasonlóan újratervezné a világot, az amerikai elnök ugyanakkor a valóság talaján áll – fejtegeti a Mandiner.hu interjújában David P. Goldman, az Asia Times és Forbes publicistája, korábbi Wall Street-i bankár.

„Az európaiak Donald Trumpot udvariatlan embernek tekintik, aki nem elég stílusos és feleslegesen tesz radikális kijelentéseket. Pedig Trump mindebben tipikusan amerikai. Gondoljon bele, minden amerikai mozihős ilyen! Az összes amerikai mozihősnek komoly bajai vannak a tekintéllyel! Az amerikaiak éppenséggel azért szeretik Trumpot, mert Trump egy közülük! Amerika sosem volt a magaskultúra országa.”

Magyarország sikeres és virágzik – David P. Goldman a Mandinernek | Mandiner

Érdekes, új elképzelésekkel állhat elő a közép-európai konzervativizmus – mondja David P. Goldman, a befolyásos Asia Times és Forbes publicistája, korábbi Wall Street-i bankár. Goldman szerint a nyugati értelmiség egy része a kommunistákhoz hasonlóan újratervezné a világot, Trump ugyanakkor a valóság talaján áll. A konzervatív közgazdász-publicista úgy látja: Magyarország virágzik, a munkaerőhiány problémájára pedig csak irigykedhetnek mások.

Kísérlet

Forróság a frontországokban.

A Hirado.hu arról ír, egyre komolyabb fejtörést okoz az unió vezetőinek, hogy az EU-n belül már tizenhat tagország van, amelyek a jelenlegi formájában nem tartják elfogadhatónak a dublini menekültügyi rendszer reformjáról szóló tervezetet.

„Az elmúlt időszakban vannak kísérletek arra, hogy az EU határain kívül hozzanak létre a bevándorlókat illető elővizsgálati rendszert. Olaszország tanúbizonyságát adta annak, hogy olykor már a nemzetközi jog határait súroló módon igen keményen viszonyul az illegális bevándorlás kérdéséhez. Kérdés, a frontországok mennyire találják majd hatékonynak az intézkedéseket. A sajnálkozás mellett főleg pénzügyi segítséget remélnek a többi tagországtól – mondta a Corvinus Egyetem docense.”

Mozgalmas napok előtt állnak az uniós politikusok

Az M1 Szemtől szembe műsorában ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász és Gálik Zoltán a Corvinus Egyetem docense elemezték a fennálló politikai helyzetet. Egy hét múlva az Európai Tanács (ET) megpróbál megoldást találni az Európai Uniót sújtó migrációs krízisre. Az elmúlt időszakban jelentősen átalakultak a politikai erőviszonyok Európában.

Mini

Gregor Bernadett túlzásai.

Ha nem lett volna egy brazil szappanoperához hasonlítható Gregor Bernadett élete, nem tudna a színpadon jól és hitelesen teljesíteni – így a Blikk Online.

„Annyira jót mulatok egyébként, hogy sokan ezen szerepek alapján azt hiszik, ez a való énem, pedig én aztán minden vagyok, csak rosszindulatú és gonosz nem. A nőiességgel ugyanez a helyzet. Alapból ugyanis eszembe sem jutna szoknyát húzni, nemhogy minit! Sőt ha már néhány kiló felesleg van rajtam, már a boltba is bő pólóban megyek, de a színpadon simán magamra öltöm a szűk minit, ha kell. Az egy teljesen más tudatállapot, ott kiélhetem mindazt, amit a való életben túlzásnak tartanék.”

Gregor Bernadett: „Az átsírt éjszakák miatt lettem jobb színésznő”

Az Újszínház művésznője néhány éve teljes boldogságban és harmóniában éli a mindennapjait, de életének korábbi hullámvölgyeiből, válásai, szerettei elvesztése okozta fájdalmas pillanatokból táplákozik, amikor például egy párkapcsolati problémát vagy fájdalmat kell színpadra vinnie. – Nekem a színpad valóban terápia! Emlékszem, amikor édesapám meghalt, én másnap a Néma leventét játszottam, mert tudtam, hogy ő is felment volna a színpadra.