Lázár: húsz éve nem volt ekkora felújítás a mártélyi úton, mint most 1

300 millió forintból 6,5 kilométer hosszan megkezdődött a Hódmezővásárhely és Mártély közötti út felújítása – erről tartott sajtótájékoztatót péntek reggel Lázár János országgyűlési képviselő és Borsos József, Mártély polgármestere.

Lázár János elmondta, a 300 millió forintos kormányzati támogatásból 5,5 centiméter vastag aszfaltot kap a 6,5 kilométer hosszú út, amelyen a padkázás is megvalósul. Ez azért fontos, mert az utat sok mezőgazdasági jármű is használja.

Lázár: húsz éve nem volt ekkora felújítás a mártélyi úton, mint most 4

Az országgyűlési képviselő ismertette, régóta tervezték már ezt a rekonstrukciót, ugyanis Szentes és Mártély között a korábbi években már elvégezték az út korszerűsítését, és már csak ez, a Vásárhely-Mártély közötti szakasz maradt hátra.

– Húsz éve nem volt ekkora felújítás ezen az úton, mint most – jelentette ki a politikus, hozzátéve, a beruházás kiemelten fontos a mártélyiak számára a munkahelyük megközelítése, illetve a község turisztikai lehetőségeinek fellendítése miatt. A cél ugyanis, hogy a településen felújítsák a kempinget, valamint – akár közösségi összefogással – újra legyen mártélyi kavalkád.

Lázár: húsz éve nem volt ekkora felújítás a mártélyi úton, mint most 2

Borsos József megköszönte Lázár Jánosnak az útfelújításhoz nyújtott segítséget, illetve a fejlesztési elképzelések támogatását. Mint mondta, az útfelújítás által jobbá válhat a mártélyiak életminősége. Ehhez már a 47-es északi elkerülő is hozzájárul, ami által negyed órával kevesebb időbe telik az utazás Mártély és Szeged között.

Lázár: húsz éve nem volt ekkora felújítás a mártélyi úton, mint most 5

Lázár: húsz éve nem volt ekkora felújítás a mártélyi úton, mint most 8

Lázár: húsz éve nem volt ekkora felújítás a mártélyi úton, mint most 7

Lázár: húsz éve nem volt ekkora felújítás a mártélyi úton, mint most 6

Lázár: húsz éve nem volt ekkora felújítás a mártélyi úton, mint most 3

Lázár: húsz éve nem volt ekkora felújítás a mártélyi úton, mint most