Hódmező habja – napi netszemle

Vásárhelyi seregélyvész, Brigitta boldogsága, a Jobbik fogyása, Hosszú Katinka szakítópróbája. Pénteki koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

Csemege

Seregélyvész Vásárhely határában.

Legelőn is elbogarásznának a seregélyek, de kevés az ilyen terület, ezért járnak rá a gyümölcsre, amivel hatalmas károkat okoznak – foglalja össze a Delmagyar.hu.

„Hódmezővásárhelyen, a kéktói pusztán kaptuk lencsevégre, ahogy egy seregélycsapat a birkákkal együtt csemegézett. A seregélyek ugyanis kedvelik a jól lelegelt területeket, amiket például a birkák meg is taposnak, így felszínre kerülnek a kártevők, ezeket előszeretettel csipegetik fel a zajos madarak. Ezzel hasznot hajtanak a gazdáknak. Csakhogy legelő kevés van, a seregélyek pedig éhesek. Ezért járnak rá a gyümölcsösökre.”

Rájártak a cseresznyére a seregélyek – Sok kárt okoznak az elriaszthatatlan és zajos madarak

A légy után Isten második legnagyobb csapása a seregély! – mondta a kakasszéki tanyán élő Pánczél Zoltán. A seregélyek előszeretettel látogatják a portáját. áimon, amikor már rájártak és csipkedték. Az már emberi fogyasztásra alkalmatlanná vált. Éréskor nem győztem elriasztani őket, hogy valami azért maradjon a termésből – mesélte a férfi.

Tánc

Brigitta boldogsága.

Egy fiatal kétgyermekes anyuka a hét arca a Vásárhely24-en.

„Brigitta egy tízéves kisfiú és egy hároméves kislány boldog édesanyja. A szabadidejében szeret sétálni, kirándulni de az igazi nagy hobbija a tánc. A bemutatkozó levelében a terveiről szólva azt írta, a jövőben szeretne többet utazni.”

A hét arca: Böröcz Brigitta – Vásárhely24

Egy fiatal kétgyermekes anyuka képei következnek. Egy huszonhét éves hölgy Böröcz Brigitta képeivel jelentkezik ma a Hét arca rovatunk. Brigitta egy tízéves kisfiú és egy hároméves kislány boldog édesanyja. A szabadidejében szeret sétálni, kirándulni de az igazi nagy hobbija a tánc. A bemutatkozó levelében a terveiről szólva azt írta, a jövőben szeretne többet utazni.

Tömeg

A Jobbik fogyása.

Új helyzet kezd kirajzolódni: ami a szemünk láttára történik, az nem is pártszakadás, hanem egy az egyben kihúzzák Vona Gábor alól a Jobbikot a radikálisok – állítja az Origo.hu.

„Ezzel párhuzamosan a Toroczkai-féle Mi Hazánk Mozgalom Facebook-oldaláról az derült ki, hogy eddig több százan jelezték irányukba csatlakozási szándékukat. Korábban Ásotthalom polgármestere azt mondta, hogy tömegek, komplett alapszervezetek fogják otthagyni Sneideréket. A Magyar Hírlapnak adott nyilatkozatában a politikus hozzátette, hogy az általa életre hívott mozgalom egy éven belül erősebb lesz, mint a Jobbik.”

Már bujkálnak a Jobbik vezetői: lassan elfogy alóluk a párt

Alighogy az Origo kemény munkával összesítette az áprilisi választás óta a Jobbikból kilépő politikusokat, magukat feloszlató alapszervezeteket, újabb kilépési hullám indult meg. Gyakorlatilag lehetelen követni a távozókat, megszűnő alapszervezeteket, mi mégis megpróbáltuk. Két regionális igazgató, önkormányzati képviselők és alapszervezetek sokasága mondott nemet a Jobbik balra tolódására.

Útvesztő

A bomlás virágai.

A Blikk Online információi szerint újra elindította a válási procedúrát Hosszú Katinka és Shane Tusup, a háromszoros olimpiai bajnok úszónő és amerikai edző-férje immáron hivatalosan is szeretné végleg felbontani a házasságukat.

„A szakítás azonban nem csak az érzelmek terén nehéz, papíron sem könnyű külön utakon folytatni a szakítás után, főleg, hogy becslések szerint 1 milliárd forintos vagyonon kell osztozniuk. – Akár három évig is elhúzódhat egy ilyen bontóper. Ha az anyagiakról sikerül megegyezniük, akkor is eltarthat egy ideig, mire kimondják a válást. A felek nem kötelesek minden tárgyaláson részt venni, a bíró jelöli ki azokat az alkalmakat, amikor meg kell jelenniük, de a legtöbb esetben elég, ha a jogi képviselőjük van ott – nyilatkozta lapunknak dr. Szilágyi Roland ügyvéd.”

Újraindul Hosszú Katinkáék válópere, akár évekig is elhúzódhat

Úgy tudom, Katinka kérelmezte, hogy folytassák a felfüggesztett eljárást. Az ügyvédjével nemrégiben küldték be az iratokat a bíróságra, hogy ne szüneteljen tovább a válóper – mesélte lapunknak a házaspár egyik közeli ismerőse. Mint ismert, az egykori álompár házassága az elmúlt év végén romlott meg, ezt decemberben Hosszú Katinka a közösségi oldalán erősítette meg.