1

Egy gárda visszalépett ugyanis a harmadosztály küzdelmeitől.

A csfoci.hu elérte a Hódmezővásárhelyi FC elnökét: Horváth Zoltán megkeresésükre elmondta, jelenleg negyedik helyen állnak a feltöltési sorrendben, így mindez azt jelenti, ha a Salgótarján-Szabadkikötő-Hajdúböszörmény hármasból valamelyik együttes nem vállalja az NB III-as szereplést, akkor kérhetik fel a HFC-t a jövő évi harmadosztályú mezőnybe.

– Amennyiben lesz rá lehetőségünk, akkor elvállaljuk az NB III-at. A koncepciónk azonban nem változik, attól függetlenül, hogy harmadosztályban indulunk-e vagy sem, semmiképp sem fog a keret 60-70%-a légiósokból állni. A saját utánpótlásunkra igyekszünk támaszkodni, nekik fogjuk megadni a lehetőséget – természetesen ez nem azt jelenti, hogy egy-két labdarúgót ne igazolnánk, amennyiben az NB III-as szereplés elérhetővé válik számunkra – válaszolta Horváth Zoltán, aki hozzátette: ezzel is erősítik azt, hogy semmiképp sem szeretnének belemenni a már harmadosztályban is tapasztalható anyagi versengésbe, hiszen nem is tudnak versenyezni a tehetősebb klubok ajánlataival.

Korábban írták:

Szomorú tényt közölt pénteken délután a Békés megyei I. osztály bajnoka, a Méhkerék SE: a csapat ugyanis visszalép a további küzdelmektől. Bár a korábban is NB III-ban szerepelt együttes játék nélkül jutott volna fel a harmadosztályba, a klub vezetősége úgy döntött, nem vállalja a csapat további finanszírozását.

– Szerettünk volna újból NB III-as gárdát, amihez a létesítmény és az indulási jog is adott, a csapat versenyeztetéséhez azonban nagyobb összefogásra lett volna szükség helyben. Sajnos a méhkeréki önkormányzat részéről évek óta jószerivel csak Tát Margit polgármester asszony támogatását élveztük, a testület egyik-másik tagja viszont kifejezetten a sport ellen volt. Ilyen körülmények között nem látjuk az értelmét annak, hogy továbbra is képviseljük a helyi foci ügyét – indokolt a Békés megyei Sport ExtránakBondár Attila, aki hosszú ideje a legfőbb mecénása és koordinátora volt a méhkeréki focinak.

Mindez azt jelenti, hogy várhatóan megnyílik az út a HFC számára az NB III-ban maradáshoz, hiszen az MTK II. és a Sopron helyére felkérhetik az osztályozón elbukó Salgótarjánt és Hajdúböszörményt, mint legjobb eredményt elérőket az osztályozón elbukottak közül – míg a legjobb kieső lehet a HFC, amely 33%-os teljesítményt nyújtott a 30 megszerzett ponttal.

A keleti csoportban 25 pontot szerzett Balassagyarmat egyértelműen rosszabb százalékos eredménnyel (29,76%) bír, Nyugaton pedig a Csorna ugyanúgy 30 forduló alatt szintén kevesebb pontot (26) szerzett. A feltöltési sorrendben ugyanakkor három együttes, a Salgótarján, a Szabadkikötő, valamint a Hajdúböszörmény is megelőzi a gárdát – így ahhoz, hogy a HFC ott legyen a jövő évi NB III-as mezőnyben, az kell, hogy a nevezett három együttes közül valamelyik ne vállalja a harmadosztályt.