Tenisz: Jani Réka Luca párosban nyert Vásárhelyen

Az elmúlt héten újabb rangos, nemzetközi tenisztornát rendeztek Hódmezővásárhelyen. Egyéniben a kolumbiai Mariana Duque-Marino nyert, párosban viszont Jani Réka Luca és Nadia Podoroska győzedelmeskedett – olvasható az Oldalvonalon.

60 ezer dolláros összdíjazású nemzetközi női teniszversenynek adott otthont az elmúlt héten a Hódmezővásárhelyi Tenisz Club. Az elmúlt esztendőben már rendeztek hasonló megmérettetést a városban, az akkori pozitív tapasztalatok okán pedig nem volt kérdés, hogy a vidéki versenynek ismét a Hód TC lehet a házigazdája.

A tornára a világ számos pontjáról érkeztek, az amerikai kontinensről is voltak résztvevők. Az egyéniben a főtáblán négy magyar induló volt. Bondár Anna nem jutott a második körbe, a német Anna Zaja verte őt 6-3, 6-2 arányban.

Jani Réka Luca viszont 6-4, 6-3-ra múlta felül bolgár ellenfelét, a második körben azonban Katarina Zavatska megálljt parancsolt a magyar lánynak.

Az első körben két magyar egymással mérkőzött, Udvardy Panna és Gálfi Dalma, utóbbi azonban feladni kényszerült a meccset, Udvardy viszont egész simán, 6-4, 6-0-ra kapott ki a következő körben Nina Stojanovic-tól.

A párosban több magyar versenyző is indult, a második körig öten jutottak. Jani Réka Luca – Nadia Podoroska oldalán, Bukta Ágnes – Anna Zaja-val, Farbas Réka a szlovák Laura Svatikova-val, Bondár Anna pedig Udvardy Pannával.

Az elődöntőigJaniék és Buktáék maradtak talpon, a döntőbe viszont már csak a Jani Réka Luca – Nadia Podoroska duó jutott be. A magyar és argentin lány két szettben 6-4, 6-4-re verte a Danka Kovinic – Nina Stojanovic kettőst.

Forrás: oldalvonal.hu
Fotó: Vásárhely 24