Tucatnyi vásárhelyi program az év legrövidebb éjszakáján 1

Hat helyszín nyitja meg kapuit szombat este Vásárhelyen, a Múzeumok Éjszakáján. Időkapszula-kutatás, tűzugrás, kun harcosok és feladványok színesítik a kínálatot. Felejthetetlen élményekkel gazdagodhatnak az érdeklődők.

Szent Iván éjjelére készülnek Hódmezővásárhelyen – ennek apropóján tartott sajtótájékoztatót szerdán Miklós Péter, a Tornyai János Múzeum igazgatója, az Emlékpont intézményvezetője és Terendi Viktória néprajzkutató.

– A Tornyai Múzeum, az Alföldi Galéria, az Emlékpont és a Népművészeti Tájház mellett két szakrális építmény, a Szerb Ordotox Templom és a belvárosi Szentháromság templom is csatlakozik a június 23-i Múzeumok Éjszakájához – ismertette Miklós Péter. Hozzátette, a programok 18 órakor kezdődnek és 23 óráig tartanak az intézményekben. Ezt a Tájházban éjfélig az Időkapszula elásás, azaz a jövőnek szóló üzenetek földbe helyezése, majd a tűzugrás követi.

Tucatnyi vásárhelyi program az év legrövidebb éjszakáján

A Tornyaiban például bajvívó iskola és ifjak párviadalával, az Alföldi Galériában Zsila Sándor fotóművész tárlatvezetésével, a Szentháromság templomban szentségimádással, az Emlékpontban az épület felfedezésével, az ordotox templomban ikonok esti fényével várják az érdeklődőket.

Terendi Viktória elmondta, a látogatók 600 forintért vásárolhatnak az Emlékpontban, a múzeumban és a galériában karszalagot, amellyel egész este bárhová szabad a belépés. A 14 éven aluliaknak a programok ingyenesek.

A teljes kínálat IDE KATTINTVA tekinthető meg.