Nem egyenesítik ki a Nagypál-kanyart, de felújítják a mártélyi utat

A Vásárhely és Mártély közötti hivatalosan 4521es számú út újraaszfaltozásán jelenleg is dolgoznak. Most a “Borostyán” közelében tartanak, s augusztus végéig el is készülnek vele. A Nagypál-kanyar íve azonban nem változik.

Csak az nem vette észre, hogy ramaty állapotba került a mártélyi út, aki csukott szemmel hajtott végig rajta, s egyáltalán nem zavarták a hepehupák. Az úttest széle, a nagy forgalom miatt teljesen széttöredezett, az amúgy sem első osztályú alapja helyenként megsüllyedt, vagy egyszerűen kátyúk nyíltak rajta, év-év után.

A hullámos útnak azonban hamarosan vége, a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. beruházásában összesen nettó 375 millió forint hazai forrásból újul meg. Egészen Mártély Mindszent felőli táblájától a Vásárhelyt jelölő tábláig. A hétfőn indult munkálatok során a Kenyere-éri csatorna fölötti hidat is felújítják.

Felújítják a mártélyi utat

Felújítják a mártélyi utat
Jó reggelt, Vásárhely! 53
Felújítják a mártélyi utat
Felújítják a mártélyi utat
Felújítják a mártélyi utat
Felújítják a mártélyi utat
Felújítják a mártélyi utat Jó reggelt, Vásárhely! 53 Felújítják a mártélyi utat Felújítják a mártélyi utat Felújítják a mártélyi utat Felújítják a mártélyi utat

Ma is a Délút gépei és emberei dolgoztak. A Vásárhely felőli szakaszon már a “Borostyán” közelében húztak két új aszfaltréteget is a régi felé, s jól látható, hogy az utóbbit jó hosszan fel is martak, az útpadkát pedig legyalulták.

Az arra gépjárművel közlekedők augusztus végéig számíthatnak félpályás közlekedésre, útlezárásra, illetve váltakozó forgalomra. A kerékpárutat használó biciklisek pedig ugyanolyan önfeledten tehetik meg a mintegy 7 kilométernyi távolságot a két település között, mint eddig tették. Legfeljebb csak az elkerülő emelkedőjénél kell leszállniuk. Ami egyébként is ajánlatos, az ottani körforgalmi csomóponton átzúduló kocsiáradat miatt.