Hódmező habja – napi netszemle

A szekularizálódó Európa magyar vérfrissítése, megguglizott kulcskérdések, éretlen celebek, Rékasi Károly és Pikali Gerda erdélyi lánglolása. Szerdai koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

Vérfrissítés

Szekularizált Európa.

A szélsőséges szekularizmus teret nyert az EU-ban, a teljes semlegességgel próbálják a közös hangot megtalálni – mond bírálatot a Mandiner.hu-nak adott interjúban Hölvényi György európai parlamenti képviselő.

„Sajnos az egyházak is szép lassan elfogadták, hogy Európában ennyire terjed ez a tendencia. Annak ellenére, hogy az alapító atyák kereszténydemokraták voltak, az EU-ban tapasztalható szekularizmus sajnos elérte az ő hagyományaikat továbbvivő Néppártot is. Igaz, a kelet-közép európai országok csatlakozása hozott némi vérfrissítést.”

Tanulhatnak az úri keresztények a közel-keletiektől – Hölvényi György a Mandinernek | Mandiner

A tragédiák ellenére mindent átjár az ősi spiritualizmus Szíriában – mondja Hölvényi György európai parlamenti képviselő a Mandinernek. A KDNP üldözött keresztények ügyével foglalkozó politikusa tavasszal járt Szíriában Böjte Csaba és Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetes társaságában a segítségnyújtás szervezése céljából. A képviselővel a szekuláris Európai Unióról, a közép-kelet európai segítségnyújtás hitelességéről, és a szíriai keresztények töretlen hitéről is beszélgettünk Strasbourgban.

Kulcskérdés

Végérvényes veszteség.

Vannak égető vagy kínos kérdések, amit az ember nem mer barátainak, családtagjainak szegezni, ilyenkor jön jól a Google – a Zoom.hu megválaszolja a legfurcsábbakat és a legbizarrabbakat.

„Hol vannak a kulcsaim? Ha ezt a Google-tól kérdezed, végérvényesen elveszett vagy és szánlak érte.”

Megválaszoljuk a Google-nek feltett legfurcsább kérdéseket

Megválaszoljuk a Google-nek feltett legfurcsább kérdéseket Vannak égető vagy kínos kérdések, amit az ember nem mer barátainak, családtagjainak szegezni, ilyenkor jön jól a Google. A keresőmotorral másodpercenként 40.000 keresést indítanak másodpercenként, a Mobiles.co.uk egyik munkatársa pedig végzett egy kutatást, hogy ezek között mik a legbizarrabb kérdések.

Éretlenek

Tanulatlan celebek.

Az Origo.hu magyar sztárokat mutat be, akik még mindig nem szerezték meg az érettségit – Majkától Görög Zitán át Tóth Andi énekesnőig.

„Az énekesnő 19 éves, érettségiznie kellett volna, de inkább a zenét, a karriert választotta a tanulás helyett. A napokban elárulta a FEM3-on, hogy zavarja a papír hiánya, és a szülei is gyakran emlegetik neki, hogy le kellene érettségiznie. Továbbtanulásról, egyetemről egyáltalán nem akar hallani, de mindenképp szeretne érettségit szerezni – többször megpróbált már visszaülni az iskolapadba, de nem ment neki, most vannak fontosabb dolgok is az életében.”

Magyar sztárok, akik még mindig nem szerezték meg az érettségit

Jó ideje sikeresek, jól keresnek, és megtalálták az útjukat, de az érettségit vagy halogatják, vagy már teljesen le is mondtak róla. Majka szakmát tanult, Tóth Andi inkább a zenével és a dalírással foglalkozik, Görög Zita pedig fiatalon a munkát választotta a tanulás helyett.

Randevú

Erdélyi szerelem.

Kapcsolatuk kezdetéről nosztalgiázik Rékasi Károly és Pikali Gerda közös darabjuk kapcsán – számol be róla a Blikk Online.

„Ketten utaztunk Gerdával Erdélybe, mert nem bírom a buszos túrát. Így kénytelenek voltunk külön kocsival menni. Egyáltalán nem bántuk, hiszen végigbeszéltük az egész utat, és fantasztikus érzés volt feleleveníteni a kezdeteket, azt, amikor mindketten elkezdtük próbálni ezt a darabot, akkor kezdődött a kapcsolatunk – mosolyodott el Rékasi. (…) Ahogy suhantunk az erdélyi hegyek felé, előjöttek az emlékek, az első találkozások, majd a randevúk.”

Vissza a múltba: így élik újra szerelmük hajnalát Rékasi Károlyék

A József Attila Színház művészpárja nemrégiben egy erdélyi turné keretén belül állt pódiumra a Fekete szárú cseresznye című alkotásban, éppen abban, amelynek a 2012-es olvasópróbáján egymásra találtak. Így munka közben óhatatlanul is előtörtek belőlük a szép emlékek. – Ketten utaztunk Gerdával Erdélybe, mert nem bírom a buszos túrát.