Elballagtak a Klauzál nyolcadikos diákjai 5

A Klauzál Gábor Általános Iskola nyolcadikosai is búcsút vettek tanáraiktól, diáktársaiktól. Utoljára végig járták a termeket, emlékeket gyűjtögetve.

A bizonytalan időjárás miatt a tornaterem adott otthont a búcsúzó műsornak. Miklós Anikó igazgatónő köszöntötte a megjelent szülőket, diákokat és vendégeinket. Elfogadták a meghívást Kecskeméti Rita, Benkő Zsolt képviselők, Zsarkóné Sánta Zsóka, az intézményi tanács tagja és Fenesiné Peőcz Tímea, a szülői munkaközösség elnöke.

Elballagtak a Klauzál nyolcadikos diákjai

Oklevéllel és virággal köszönték meg a ballagó nyolcadikos diákok legtöbbet a közösségért, iskoláért dolgozó szüleinek a segítő munkáját. A tantestület a legkiemelkedőbb tanulókat jutalomkönyvben részesíti minden évben.

Idén ezen felül négy kiemelt díjat adtak át, nevelőtestületi elismerésben részesült Nagy Kamilla és Oláh Letícia Diána tanulók kiemelkedő tanulmányi munkájukért, példamutató szorgalmukért. Nevelőtestületi dicséretet Galamb Katica kapott nyolc éven át tartó kitűnő bizonyítványáért.

Elballagtak a Klauzál nyolcadikos diákjai 3

A Klauzál-díj a közösségért, iskoláért végzett kiemelkedő munkát végző tanulót illeti a ballagó nyolcadikosok közül. Idén Novák Erik érdemelte ki ezt az elismerést. Igazgatónő búcsúzó szavai bizonyára sokáig visszacsengenek a ballagó diákokban, Teréz anya szép gondolataiból:

„Az élet kaland – vállald!

Az élet jutalom – érdemeld ki!

Az élet élet – éljed!”​

Elballagtak a Klauzál nyolcadikos diákjai 1 Elballagtak a Klauzál nyolcadikos diákjai 2 Elballagtak a Klauzál nyolcadikos diákjai 4