Hódmező habja – napi netszemle 1

Márki-Zay faramuci gesztusai, Bálint Gabriella és a mitológiai főnix, a metálzene halála, Nyári Dia csábító gömbölyödése. Vasárnapi koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

Tükör

Márki-Zay faramuci gesztusai.

A Delmagyar.hu cikke azt állítja, a vásárhelyi polgármester megbántotta a véradókat: a donorok szerint 200 ezer forint 184 ember megvendégelésére nem luxus.

„Nem az a célunk, hogy támadjuk Márki-Zay Pétert, de a véradóknak igazuk van. Az a 200 ezer forint 184 ember megbecsülésére nem sok, főleg annak tükrében, hogy a véradás mit jelent a társadalom életében. Vannak önkormányzatok, ahol ennél magasabb összeget biztosítanak a reprezentációra. Mi mindennek örülünk, hiszen a gesztus a fontos. Kicsit faramuci a helyzet. Lehet, hogy a polgármester nem is érezte, hogy ezek a kijelentései másokat megbántottak – mondta Sasvári Krisztina.”

Márki-Zay Péter megbántotta a véradókat: a donorok szerint 200 ezer forint 184 ember megvendégelésére nem luxus

Véradók és véradószervezők nálunk is jelezték, hogy Hódmezővásárhely polgármestere drágállta a véradóünnepség reprezentációs költségeit – mondta Sasvári Krisztina, a Vöröskereszt Csongrád megyei igazgatója, akit a vásárhelyi véradók jelzése miatt kerestünk meg. – Aktivistáink több helyen, videóüzenetben, közgyűlésen is hallották ezeket a kijelentéseket. Mi 184 főt hívtunk meg a tavalyi véradóünnepségre.

Bástya

Bálint Gabriella és a mitológiai főnix.

Nagymamája tanította meg a segítő munkára a vásárhelyi Kapcsolat Központ főigazgatóját – derül ki a Vásárhely24 interjújából.

„Ebben a hivatásban az empátia a legfontosabb, minden emberre ugyanúgy oda kell figyelnünk. Kicsit olyanok vagyunk, mint a mitológiai főnixek: sokszor úgy érezzük, hogy a nap végére már minden romokban hever, de fel kell támadnunk a hamvainkból és másnap újra kell kezdenünk, lehetőség szerint ugyanolyan lelkesedéssel és kitartással. Éppen ezért, kell, hogy legyen valami, ami megerősíti a lelket, eltereli a gondolatokat. Nekem a hit az egyik bástyám, amelybe mindig vissza tudok vonulni, amelyből erőt tudok meríteni.”

http://www.vasarhely24.com/vasarhely/nagymamaja-tanitotta-meg-a-segito-munkara-a-vasarhelyi-kapcsolat-kozpont-foigazgatojat

Pocak

Árulkodó sztárfotó.

Szépen gömbölyödik a pocakja Nyári Diának, a Barátok Közt egykori szereplőjének – így a Blikk Online.

„A színésznő a Joy Gálán fotózkodott párjával, a képet pedig Instagram-oldalán osztotta meg rajongóival. Dia egy olyan pink ruhában állt a kamerák elé, amelyen jól kivehető kerekded pocakja. A rajongók bizonyára kíváncsiak, mikor jön világra a fiatal színésznő gyermeke.”

Szépen gömbölyödik a várandós Nyári Dia pocakja – fotó

A színésznő a Joy Gálán fotózkodott párjával, a képet pedig Instagram-oldalán osztotta meg rajongóival. Dia egy olyan pink ruhában állt a kamerák elé, amelyen jól kivehető kerekded pocakja. A rajongók bizonyára kíváncsiak, mikor jön világra a fiatal színésznő gyermeke.

Metálmocsár

A lázadás halála.

A Zoom.hu állítása szerint a metálzene nagyszínpadokra is bedobható része gyakorlatilag meghalt, és már csak a maradékból élnek az kifejezetten ebben utazó fesztiválok.

„A Rockmaraton főszervezője, Varga Zoltán (…) szerint a metál, punk és társai haldoklásának leginkább a kiüresedés az oka: – Az elmúlt 15 évben nem érkezett olyan punkzenekar, ami bármit is mondana, a fiatalok számára meg elfogynak ezek a szubkulturális közegek. Nem alap a lázadás és a többiekkel való szembe helyezkedés, a metálnak és a punknak meg ez az alapvető eleme, ezért is dühösek ezek a zenék.”

Most akkor tényleg meghalt volna a metál?

Most akkor tényleg meghalt volna a metál? Sokmindenről szólnak a 2010-es évek zenéi, a hiphop végső felvirágzásától egészen a DJ-k térhódításáig, de egyelőre az biztos, hogy a gitárzene az évtized nagy vesztese.