Hatalmas katonaparádé a Kossuth téren (fotók, videó) 1

A helyi helyőrségi zenekar mellett Szolnokról és Debrecenből érkeztek katonák, hogy szórakoztassák a Dél-alföldi Katonazenekari Fesztiválra látogatókat vasárnap délután.

Immár tizenkettedik alkalommal színesítette a fesztivál a hódmezővásárhelyiek életét. Nem csak a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar, hanem a Magyar Honvédség Légierő Zenekar Szolnok és a Debreceni Helyőrségi Zenekar játékát is élvezhették a programra látogatók.

Hatalmas katonaparádé a Kossuth téren (fotók, videó) 12

Márki-Zay Péter polgármester köszöntőjében elmondta, nagy megtiszteltetés a város számára, hogy a másik két települést vendégül láthatja. Hozzátette, Vásárhely számára kiemelt jelentőségű, hogy itt van az ország legnagyobb laktanyája. Összesen 1541 főnek ad munkát, így a város legnagyobb foglalkoztatója.

Hatalmas katonaparádé a Kossuth téren (fotók, videó) 15

Ruzsin Romulusz dandártábornok, helyi lövészdandár parancsnok kitüntette Bese Ernő főtörzsőrmestert és Csala-Nagy László szakaszvezetőt a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetben nyújtott kiemelkedő szolgálatukért.– Többet tettek, mint ami elvárható: ketten hat migránst tartóztattak fel. Az ő munkájuknak is köszönhető, hogy most itt nyugodtan tudjuk hallgatni a három zenekart – jelentette ki Ruszin Romulusz, hozzátéve, a katonák az élet minden területén megállják a helyüket, legyen az harc, munka, vagy zene.

Hatalmas katonaparádé a Kossuth téren (fotók, videó) 21

A fesztivál három részből tevődött össze. Kezdésként egy összevont fellépést hallhattak az érdeklődők, amelyet a szakalaki bemutatók követtek. A folytatásban az úgynevezett gyepshowt mutatták be a katonák, akiknek lehetőségük nyílt bemutatni, mennyire katonások, vagy éppen táncos lábúak. Zárásként pedig ismét összeállt a három zenekar, hogy különböző komoly- és könnyűzenei darabokat játszanak.

Hatalmas katonaparádé a Kossuth téren (fotók, videó) 16

A hangulatról talán nem is kell többet írnunk, tekintse meg videóinkat:

Kezdődik a katonazenekari fesztivál a Kossuth téren.

Posted by Promenad on Sunday, June 17, 2018

Három zenekar a katonazenekari fesztiválon. Kérésre újabb közvetítés! 🙂

Posted by Promenad on Sunday, June 17, 2018

Hatalmas katonaparádé a Kossuth téren (fotók, videó) Hatalmas katonaparádé a Kossuth téren (fotók, videó) 2 Hatalmas katonaparádé a Kossuth téren (fotók, videó) 3 Hatalmas katonaparádé a Kossuth téren (fotók, videó) 4 Hatalmas katonaparádé a Kossuth téren (fotók, videó) 5 Hatalmas katonaparádé a Kossuth téren (fotók, videó) 6 Hatalmas katonaparádé a Kossuth téren (fotók, videó) 7 Hatalmas katonaparádé a Kossuth téren (fotók, videó) 8 Hatalmas katonaparádé a Kossuth téren (fotók, videó) 9 Hatalmas katonaparádé a Kossuth téren (fotók, videó) 10 Hatalmas katonaparádé a Kossuth téren (fotók, videó) 11 Hatalmas katonaparádé a Kossuth téren (fotók, videó) 13 Hatalmas katonaparádé a Kossuth téren (fotók, videó) 14 Hatalmas katonaparádé a Kossuth téren (fotók, videó) 17 Hatalmas katonaparádé a Kossuth téren (fotók, videó) 18 Hatalmas katonaparádé a Kossuth téren (fotók, videó) 19 Hatalmas katonaparádé a Kossuth téren (fotók, videó) 20 Hatalmas katonaparádé a Kossuth téren (fotók, videó) 22