Foci vb: kinek szurkolnak a vásárhelyi focisták? 3

A csütörtöki nyitómérkőzés fölényes orosz győzelme után kérdeztük meg a helyi játékosokat, hogy kinek szurkolnak világbajnokságon. Azt is elárulták, mely csapatokat tartják a legnagyobb esélyesnek. Sőt, a HFC labdarúgói a vásárhelyi foci válságáról, csapdahelyzetéről is elmondták a véleményüket!

Az egy hónapig tartó viadal mindig lázba hozza a világot. Természetesen ez alól városunk labdarúgói sem kivételek. Kiderítettük, kinek szurkol a Hódmezővásárhelyi Futball Club két kiválósága, akik napról napra követik a labdarúgó-világbajnokság küzdelmeit.

– A nyitómérkőzésnél jobban várom a spanyol-portugál meccset, hiszen a spanyoloknak szurkolok. Akár fogadnék is rá, hogy sima spanyol győzelem lesz. Persze, nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a legutóbbi En-n a portugál válogatott diadalának voltunk tanúi

– fogalmazott Huszár Gergő még a péntek esti rangadó előtt.  (A spanyol-portugál derbi végül parádés 3-3-as döntetlent hozott, a látottak alapján mindkét válogatottnak megvan az esélye, hogy sokáig meneteljen – a szerk.) Azt is megtudtuk, a legjobban annak örülne, ha spanyol-argentin döntőt láthatna.

Foci vb: kinek szurkolnak a vásárhelyi focisták?
Huszár Gergő, a HFC játékosa

Mint mondja, meglepetést okozhat még a drukkereknek az erős német csapat és francia nemzeti tizenegy is. Ezzel szemben Rácz Dezső favoritja a brazil labdarúgó-válogatott, amely már ötször elnyerte a világbajnoki címet. Ezért kíváncsian várja a szambaországi gárda szereplését.

– A braziloknak van a legjobb keretük egyénileg és csapatként is, nem elhanyagolható az sem, hogy közönségszórakoztató futballt játszanak

– tette hozzá, ugyanakkor a portugálokat is a döntőbe várja a vásárhelyi nevelésű játékos.

Még nincs veszve az  NB III?

Mint azt korábban megírtuk, lekerülhet a profi labdarúgás térképéről Hódmezővásárhely, ugyanis kiesett az NB III-ból, így ősztől csak a megyei I. osztályban szerepelhet a HFC, mely súlyos pénzügyi gondokkal is küzd, csődközeli helyzetbe került. Megkérdeztük a játékosokat, mit gondolnak a helyi fociról, valóban a negyedik osztályban, a megyei pontvadászatban van-e a helyük.

– Személyes és csapatszintű kudarcként élem meg a kiesést, mert Vásárhelynek nem a megyei osztályban van a helye

– Huszár Gergő, majd hozzáfűzte, evidens: ha egy klubnál rendben van a háttér, a játékosok biztonságban érzik magukat, és akkor nyilván jobb teljesítményt nyújtanak. Végezetül megjegyezte, a vezetőknek és a játékosoknak is az a dolguk, hogy egy olyan csapatot hozzanak létre, amely jövőre visszajut az NB III-ba.

Foci vb: kinek szurkolnak a vásárhelyi focisták? 2
Rácz Dezső (jobbra), a HFC játékosa

Csapattársához hasonlóan Rácz Gergő is kapaszkodik az utolsó szalmaszálnak tűnő NB III-as nevezésekbe, szerencsés esetben (amennyiben néhány visszamondás miatt nem sikerülne feltölteni a létszámot) mindez egy alternatíva lehet a menekülésre.

– Június 18-ig lehet nevezni, akkor derül ki, hány résztvevője lesz a bajnokságnak. A legerősebb kiesők egyikeként még visszakerülhetünk, hogy kiegészítsük a bajnokság csapatainak létszámát

– nyilatkozta Rácz az esélyeket latolgatva.

Borítókép: hfc1912.hu