Szabó Bálint: Márki-Zay videósa vonuljon ki a közéletből! 4

Megengedhetetlen, hogy egy ilyen ember, mint Sz. Márton, Márki-Zay Péter egyik legbizalmasabb munkatársa felelősségteljes posztot töltsön be a Városházán – jelentette ki péntek reggeli sajtótájékoztatóján Szabó Bálint, hozzátéve, a polgármester videósa nemhogy bocsánatot kérne, hanem tovább folytatja a gyalázkodást.

Mint azt hétfőn megírtuk: Sz. Márton, Márki-Zay Péter fotósa-videósa a Facebookon az egyik helyi hírportál K’Art-üggyel kapcsolatos cikke alá az alábbit kommentelte: Apátoknak a faszát. Adózók pénzéből azt, amit elloptatok. Rohadjatok meg.

Szabó Bálint, a K’Art-károsultak képviselője akkor arra kérte Márki-Zay Pétert és a helyi frakciókkal rendelkező pártokat, hogy határolódjanak el a gyűlöletkeltő megjegyzéstől. – Politikai párt, civil szervezet és több vásárhelyi lakos is jelezte nekem, hogy ezzel nem lehet azonosulni – mondta péntek reggel Szabó Bálint. A jogász azonban megdöbbentőnek nevezte, hogy

Sz. Márton ahelyett, hogy bocsánatot kért volna a K’Art kifizetetlen alvállalkozóitól, egy újabb kommenttel fokozta a gyalázkodást.

 

Az előbb nem írtan oda, hogy TE ROHADJÁL MEG BÁLINT. Lehet, hogy félre értetted. Nyugodtan tedd magadévá

– írta a Facebookon a hétfői sajtótájékoztatóra reagálva.

Szabó Bálint: Márki-Zay videósa vonuljon ki a közéletből! 1

Szabó Bálint hozzátette, Sz. Márton nem csak a kommentben fenyegetőzött, hanem este 8 óra körül meg is próbálta felhívni őt, amit ha kell, híváslista megmutatásával bizonyítani is tud.

Ismét arra kérem Márki-Zay Pétert, hogy határolódjon el a történtekről, és tegyen meg mindent, hogy Sz. Márton távozzon a vásárhelyi közéletből. Megengedhetetlen, hogy a polgármester egyik legbizalmasabb munkatársa, belsős embere a Városházán felelős pozíciót töltsön be, függetlenül attól, hogy pénzért, vagy önkéntes alapon végzi azt el. Nem elfogadható, hogy egy ilyen ember közvetítse a városi közgyűlést élőben a Facebookon

– szögezte le a károsultak képviselője.

Mint mondta, az is megdöbbentette, hogy szerinte a polgármester mellébeszél és hazudik az ügyben, mivel a héten azt mondta, konzultált Sz. Mártonnal, aki szerint „fotoshoppos megoldásról lehet szó, mert a véleményt nem ahhoz a cikkhez írta, mint amellyel kapcsolatba hozták”.

Szabó Bálint: Márki-Zay videósa vonuljon ki a közéletből!

– A politikus is tudja, hogy a videós milyen viselkedést tanúsít. Egyenes mondatokra lenne szükség, elhatárolódik-e ettől, vagy sem – jelentette ki Szabó, aki a jövő hét pénteki közgyűlésen személyesen is megkérdezi erről Márki-Zayt.

A jogász kérdésünkre válaszolva elmondta, a pártok közül egyedül a Fidesz reagált Sz. Márton kommentjére, de volt olyan szocialista képviselő is, aki telefonon felhívta őt, hogy ez a stílus megengedhetetlen. Zárásként hozzátette, továbbra is várja, hogy az MSZP és a Jobbik, mint helyi szervezetek is kifejtsék egyértelmű állásfoglalásukat.