Lázár János

Mozgalmas csütörtökje volt a térség országgyűlési képviselőjének, akit a legkülönfélébb ügyekkel kerestek fel fogadóóráján a választópolgárok.

Zsúfolt programja volt csütörtökön Lázár Jánosnak – a térség országgyűlési képviselője erről hivatalos Facebook-oldalán számolt be.

Hódmezővásárhelyi fogadóórája reggel 7 után kezdődött, és csaknem fél 4-ig tartott. Ez alatt az idő alatt negyven ügyfél fordult a honatyához, köztük három polgármester: a makói Farkas Éva Erzsébet három nehéz ügyet bízott rá, a vásárhelyi Márki-Zay Péter négyszemközti meghallgatást kért, a mártélyi Borsos József öt pontból álló problémalistával és fejlesztési elképzeléscsomaggal érkezett. Hódmezővásárhely, Makó és Mártély mellett jöttek polgárok Algyőről, de még Derekegyházról és a Békés megyei Gádorosról is.

Lázár Jánostól egyebek mellett hatósági és jogi ügyekben, öröklési, földalapú és vidékfejlesztési támogatásokat illető kérdésekben kértek tanácsot és segítséget, de volt, aki arról érdeklődött, mi lesz a tram-train beruházás környékén található ingatlanok sorsa, és roma kisebbségi problémákkal, valamint találmányokkal kapcsolatos felvetésekkel is bombázták a képviselőt.

A nap folyamán Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszóval is találkozott a honatya, aki este Kiss-Rigó László megyés püspök vendége volt.