Naponta 9-10 ezer gépjármű közlekedik az északi elkerülőn (videó)

Ennyivel kevesebb jármű hajt át Vásárhelyen, így az új út beváltja a hozzá fűzött reményeket – ismertette péntek délután Hegedűs Zoltán képviselő, a Fidesz-frakció vezetője.

Az utolsó simítások zajlanak az északi elkerülőn – ennek kapcsán hívta össze a sajtót pénteken Hegedűs Zoltán. A politikus elmondta, a március végén átadott út fontosságát már az első heti mérések is bizonyították, ugyanis kimutatták: naponta 7,5 ezer autós választotta, hogy nem a városban, hanem az elkerülőn közlekedik.

Naponta 9-10 ezer gépjármű közlekedik az északi elkerülőn (videó) 2

– A beruházás így beváltja a hozzá fűzött reményeket – mondta a képviselő, hozzátéve, ma már naponta 9-10 ezer jármű használja az utat. A teherforgalomnak pedig már a 90 százaléka tevődött át ide.

– Ennyivel biztonságosabb a városi közlekedés, és ennyivel kevesebb autó szennyezi a levegőt – sorolta az előnyöket Hegedűs. Kiemelte, az is pozitívum, hogy a tram-train munkálatai előtt átadták az utat a forgalomnak, így – a nehézségek ellenére – azért lehet közlekedni a településen.

Naponta 9-10 ezer gépjármű közlekedik az északi elkerülőn (videó) 1

Még elmondta, a keleti elkerülő is épül, ami elsősorban Újváros és Susán városrészek forgalmát csökkenti.

//www.facebook.com/promenad.vasarhely/videos/2171656943063262/?hc_ref=ARQXH4BSOxFl8r7UdfKHFy6-Pg-XGR1rfbgRbGiXWtk-jwujHkmspW2jxOi7pfB-ZVQ&fref=nf