Tizedik alkalommal rendezték meg a Pál Mihály Közlekedési Emlékversenyt

A Németh László Gimnázium, Általános Iskola idén is megszervezte az Egészség-, Sport- és Bűnmegelőzési Napot és a X. Pál Mihály Közlekedési Emlékversenyt. Látványos bemutatókkal, sportprogramokkal és balesetmegelőzési tanácsadással várták a diákokat.

A csütörtök délelőtti megnyitón Árva László igazgató elmondta, a nap jelképes jelentéssel bír, hiszen nagyon fontos tudást adnak át az interaktív programokon keresztül a gyerekeknek.

Tizedik alkalommal rendezték meg a Pál Mihály Közlekedési Emlékversenyt 9

-Talán az egyik legfontosabb tudás az, hogy ez ember vigyázni legyen képes önmagára és a körülötte lévőkre. Ennél jelentőségteljesebb dolog a mai világban nem létezik

– fogalmazott az igazgató köszöntő beszédében.

A megnyitót követően egy kis kedvcsinálóval kedveskedett a jelenlévőknek Tihanyi Mihály és csapata, akik a Leunting wing-tsun kung-fu világába kalauzolták el az erre fogékonyokat. A harcművészeti technikák bemutatása után pedig Nagy Laura és Bereczki Ádám versenytánc bemutatója következett, amit a közönség ujjongva fogadott.

Tizedik alkalommal rendezték meg a Pál Mihály Közlekedési Emlékversenyt 1

Mindezek mellett a nyár veszélyeire , a fertőzések megelőzése, az egészséges táplálkozásra is felhívták a figyelmet a Hódtói Sportcsarnokban. De szó esett még a drogprevencióról is.  A X. Pál Mihály közlekedési emlékversenyen pedig kresz táblákat készíthettek a diákok, sőt a “részeg szemüveget” is kipróbálhatták, így benyomásokat szerezhettek arról is milyen nehézkes ittas állapotban koordináció. A fő attrakció pedig a kerékpáros ügyességi verseny volt.

Tizedik alkalommal rendezték meg a Pál Mihály Közlekedési Emlékversenyt 12

Tizedik alkalommal rendezték meg a Pál Mihály Közlekedési Emlékversenyt 11

Tizedik alkalommal rendezték meg a Pál Mihály Közlekedési Emlékversenyt 10

Tizedik alkalommal rendezték meg a Pál Mihály Közlekedési Emlékversenyt 4

Tizedik alkalommal rendezték meg a Pál Mihály Közlekedési Emlékversenyt 7

Tizedik alkalommal rendezték meg a Pál Mihály Közlekedési Emlékversenyt 6

Tizedik alkalommal rendezték meg a Pál Mihály Közlekedési Emlékversenyt 3

Tizedik alkalommal rendezték meg a Pál Mihály Közlekedési Emlékversenyt 2