Vízilabda

Az utánpótlás-nevelésben előrelépés látható, forrásnehézségekből adódóan a felnőtt korosztály azonban jóval szerényebb eredményeket tud felmutatni, és a legtehetségesebb helyi fiatalok Vásárhelyen tartása is megoldhatatlannak tűnik – értékelt a HVSC elnöke.

A vásárhelyi csapatsportágak zuhanórepülésének okait ezúttal a Vásárhelyi Televízió elemezte a vízilabdázók elnökével. Soós Gábor, a Hódmezővásárhelyi Vízilabda Sport Club első embere felhívta a figyelmet, az egyesületen belül a szezon értékelésekor külön kell választani az utánpótlás-nevelést, illetve a felnőtt korosztályok versenyeztetését.

Az előbbiben, vagyis az utánpótlás megteremtésében a TAO-s támogatások jelölik ki a keretet. Itt elmondható, a bajnokságban kézzel fogható eredményeket értek el a 16-17 éves fiúk esetében, ami az elmúlt évek munkáját igazolja vissza.

– Ebben a szezonban az országos bajnokság második helyét szerezték meg 14 csapatból. Ez kiemelkedő teljesítmény. A mi csapatunk volt arra képes korosztályában arra, hogy a későbbi bajnokcsapatot is egyáltalán meg tudta verni. Más erre képtelen volt a bajnokságban

– mondta a helyi televíziónak Soós Gábor.

Kiemelkedő eredmények születtek a fiúknál a vidékbajnokságban is. A 2005-ös korosztály például negyedik lett a bajnokságban, míg a 2006-ban születettek veretlenül, pontveszteség nélkül végeztek a tabella élén. Az egyesület a közeljövőben is hasonló jó eredményeket vár az utánpótlás tekintetében.
A felnőttcsapat esetében már sajnos más a helyzet, a kiesés szele is megcsapta a felnőtt korosztályt, de végül sikerült a bennmaradás az OB I/B-ben. Már ezt is komoly eredményként értékelte a HVSC elnöke.

– Tudomásul kell vennie mindenkinek, hogy jobb eredményt csak és kizárólag profi körülmények között lehet elérni. Mi nem tudunk ilyen feltételeket biztosítani, hiszen a költségvetésünk jó része a TAO-s támogatásból tevődik össze, anyagi ráfordításaink közel 90%-át teszi ki. A maradék 10%-ot tudjuk a felnőttcsapat finanszírozására fordítani

– tette hozzá az elnök.

Annak ellenére, hogy nagy a más klubokhoz való csábítás esélye, a jövőben is arra törekednek a helyiek, hogy megmaradjon egy stabil OB I/B-s felnőttcsapat Hódmezővásárhelyen.

Borítókép: Oldalvonal.hu