Rendkívüli közgyűlést tartanak Vásárhelyen - Online! 6

Megtört a jég: Márki-Zay Péter polgármester hajlandóságot mutat arra, hogy a képviselőkkel egyeztessen a napirendi pontokról a közgyűlések előtt. Hegedűs Zoltán abban bízik, hogy a politikai cirkusz helyett a városért folyó munka kerül ismét előtérbe.

– A korábbi polgármesterekkel ellentétben Márki-Zay Péter eddig nem törekedett a jó munkakapcsolat kialakítására a képviselő-testület tagjaival, ezért kezdeményeztem nála, hogy a közgyűlések előtt egyeztessünk a napirendi pontokról.  A közös munka alapfeltétele, hogy beszéljünk egymással, sem a polgármestert, sem a képviselőket nem azért választották meg, hogy a saját érdekeiket a város elé helyezzék – nyilatkozta lapunknak Hegedűs Zoltán.

A Fidesz-frakció vezetője hozzátette, az egyeztetés egyszer meg is valósult, a legutóbbi két alkalommal viszont nem, aminek köszönhetően a május végi ülés már 10 órán át tartó cirkusszá változott, ahol az érdemi munkát háttérbe szorította politikai show-műsor és a csatazaj.

A frakcióvezető szerint

ez méltatlan a városhoz, mint ahogyan az is, hogy sokan azért jönnek el a díszterembe, hogy bekiabálásokkal zavarják a testület munkáját.

– Minden vélemény fontos, ezért is tart a polgármester és tartanak a képviselők is lakossági fórumokat. Sokan az egyik, vagy a másik féllel nem értenek egyet, ezt nekünk, választott tisztséget viselőknek tiszteletben kell tartanunk, de a közgyűléseken a város működéséről, fejlődéséről kell döntéseket hoznunk, és nem abban a versenyben eredményt hirdetni, ki tudja hangosabban kiabálni a saját véleményét – emelte ki portálunknak a települési képviselő, aki szerint a sehová sem vezető ellenségeskedés helyett a józan észnek kellene uralkodnia a díszteremben.

― Több munka, kevesebb cirkusz, ez a javaslatunk! Ezért újabb ajánlatot tettem a polgármesternek: a következő, június 22-i ülés előtt üljünk le, és egyeztessünk a napirendi pontokról, hogy a hatékony munka és a vásárhelyiek legyenek a középpontban. Ne hangoskodás, hanem érdemi viták, ne a cirkusz, hanem a munka jellemezzék a díszteremben eltöltött időt – magyarázta Hegedűs.

Márki-Zay levélben válaszolt, és jelezte, elfogadja a felvetést és a jövő hét keddi egyeztetés időpontját.