Szabó Bálint

Azonnal menessze a fotósát, Sz. Mártont a vásárhelyi polgármester, mivel egy Facebook-kommentben azt üzente a 60 alvállalkozónak, hogy rohadjanak meg – jelentette ki hétfői sajtótájékoztatóján Szabó Bálint jogász, a K’Art-károsultak képviselője.

– Márki-Zay Péter átlépett egy olyan határt, ami nem csak a politikában és a közéletben, hanem a mindennapokban is megengedhetetlen – fogalmazott a sajtótájékoztatón Szabó Bálint. A K’Art-károsultjainak képviselője hozzátette, az év elején kirobbant gyűlöletkampány nem hogy mérséklődne, hanem egyre nagyobb méreteket ölt, aminek megálljt kell parancsolni.  

A városvezető és a közvetlen munkatársai, követői a Facebookon megengedhetetlen stílust képviselnek. Az önkormányzat jelenlegi fotósa és a polgármester Facebook-videóinak készítője, Sz. Márton saját névvel és képpel egy kommentben azt írta az egyik hírportál K’Art-üggyel kapcsolatos cikke alá, hogy rohadjanak meg a károsultak

– magyarázta a jogász.

Szabó Bálint Márki-Zaynak: nem rohadnak meg a K’Art-károsultak! (videó) 1

A komment teljes szövege:

Apátoknak a faszát. Adózók pénzéből azt, amit elloptatok. Rohadjatok meg.

Szabó Bálint elmondta, a 60 alvállalkozót sértő hozzászólás miatt feljelentést is tehetne, de inkább azt szeretné, hogy Márki-Zay Péter azonnal menessze Sz. Mártont. – Még a mai napon az összes helyi frakcióval rendelkező pártot, azaz a Jobbikot, az MSZP-t és a Fideszt is felkeresem, hogy fejtse ki az álláspontját és határolódjon el az ügyben – jelentette ki. Úgy véli, a polgármesternek nagy felelőssége van a történtekben, és azt üzente neki a sajtótájékoztatón:

nem rohadnak meg a K’Art-károsultak.

Még elmondta, a K’Art-ügyben felállított önkormányzati vizsgálóbizottság a következő ülésére meghívja Kendi Imrét, a K’Art-cégcsoport vezetőjét. A jogász szerint ez lesz az a pillanat, amikor a vásárhelyiek végre tisztán látnak majd, hogyan károsítottak meg 60 alvállalkozót 800 millió forinttal.

Részlet a sajtótájékoztatóból: