Külföldi nyaralást tervezők, figyelem! 1

A Csongrád Megyei Kormányhivatal az útlevelek készíttetésével és egzotikus országokba utazóknak a kötelező védőoltásokkal kapcsolatban is fontos információkkal tud szolgálni. Kattintsanak a részletekért!

Tudta, hogy magánútlevelét – külön pótdíj ellenében – akár a megszokottnál gyorsabban is megkaphatja?

Soron kívüli (7 napon belüli) eljárás igazgatási szolgáltatási pótdíja 19.000 forint, sürgősségi (3 napon belüli) eljárásnál 29.000 forint, azonnali eljárásnál (24 órán belüli) 39.000 forint.

Külföldi nyaralást tervezők, figyelem!

Külföldre utazik a nyári szabadság idején és oltásokra lenne szüksége?

Szegeden Nemzetközi Oltóhely működik! A Nemzetközi Oltóhely nyitva tartása: minden kedden délután 12.00 – 15.30 óra között (illetőleg igény esetén kedd délelőtt 9.00 – 12.00 óra között és hétfő délután 12.00 – 15.30 óra között is). Az oltásokkal kapcsolatos előzetes érdeklődés, esetleges időpontfoglalás a +36 62 681 720 telefonszámon.

További információ: http://www.csmkh.hu/hu/nemzetkozi-oltohely-szolgaltatas

Ehhez kapcsolódóan szakértők az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli híradójában kifejtették:  az egzotikus, külföldi utazásokhoz 11-12 féle vakcina van, ezek közül néhány kötelező: a sárga láz, valamint a Hepatitis A és B elleni oltás. A többi csak ajánlott, de szakértők szerint komoly kockázatot jelenthet az oltások elmulasztása.
A nemzetközi oltóközpont honlapján megtalálható, hogy a választott úti célon milyen védőoltásokra van szükség – tették hozzá.
Egy felmérés szerint a magyarok az egzotikus országok közül jellemzően Thaiföldet, Indonéziát keresik fel, de népszerűek egyes afrikai országok is.
Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének alelnöke azt mondta: a magyarok közül sokan már évente többször is külföldre utaznak, főként európai úti célokat választanak, például Horvátországot, Spanyolországot, Görögországot.

Forrás: MTI, CSMKH hivatalos facebook oldala