Jó reggelt, Vásárhely
Talán a mai napot már megússzuk nagyobb vihar, eső nélkül, a meleg viszont marad. Mi pedig összeszedtük Önöknek a tegnapi nap legérdekesebb híreit!
Vasárnap a napos-gomolyfelhős időben elszórtan alakulhatnak ki újabb lokális záporok, zivatarok a meteorológusok szerint. A szél csak zivatarok idején lehet erős, néhol viharos. Napközben 28 és 33 fok között alakul a csúcshőmérséklet. marad a meleg, fülledt, de frontmentes idő. Így a melegre érzékenyeknek elmúlt napokban tapasztalt panaszokra kell továbbra is számítani. Fáradtság, alvászavarok, dekoncentráltság, fejfájás, egyeseknél migrén jelentkezhet.
Bálint Gabriella, a Kapcsolat Központ igazgatója lapunknak vallott a szakmában eltöltött húsz év sokszor nagyon sok nehézséggel tarkított, de annál szebb pillanatairól,
Egy krízishelyzetből kilépő ember mosolya mindennél többet ér
de arról is beszámoltunk, hogy befogták az ország medvéjét, melynek sorsáról hétfőn döntenek, addig pedig a Szegedi Vadaspark vendégszeretetét élvezi.
Vásárhelyi Valóság: valótlan számokat közöl Márki-Zay hivatala
Valamint megírtuk: kértünk, és bár kaptunk is a vásárhelyi önkormányzattól számokat, hogy mennyibe kerül az általuk kiadott Vásárhelyi Valóság című újság előállítása, szórása, ám a megadott információk valamilyen oknál fogva nem fedik  a valós piaci árakat. 
Isten éltesse a Grétákat és a Margitokat! 🙂 
Ugyanezen a napon történt, csak sokkal korábban:
  • 1829 – Az első Oxford-Cambridge evezősverseny
  • 1840 – Edward Oxford rálő a brit királyi párra a Buckingham-palotánál
  • 1898 – A spanyol–amerikai háborúban amerikai tengerészgyalogosok elfoglalják a Guantánamói-öböl partvidékét, és támaszpontként használják a kubai és Puerto Rico-i spanyol erők elleni hadműveletekben.
  • 1913 – Megalakul Tisza István második kormánya.
  • 1916 – Kifullad az Osztrák–Magyar Monarchia által Olaszország ellen vezetett „Büntető-támadás” az Asiagói csata, ami korlátozott katonai sikerrel zárul, hiszen nem sikerül bekeríteni az olasz haderőt.
  • 1918 – A Premuda-szigettől délre olasz torpedóvető motorcsónakok megtámadják és elsüllyesztik a Szent István osztrák–magyar csatahajót, 89 ember veszti életét. Az eseményt a Tegetthoff csatahajó fedélzetéről filmre vették.
  • 1942 – németek katonák Lidice teljes férfi lakosságát elpusztították, a nőket és a gyermekeket pedig deportálták.
  • 1943 – Biró László szabadalmaztatja a golyóstollat.
  • 1944 – A németek elpusztították Oradour-sur-Glane teljes lakosságát.
  • 2007 – Szövetségi parlamenti választások Belgiumban.

Forrás: wikipédia

További szép napot kívánunk! 🙂