Hódmező habja – napi netszemle

A liberális demokrácia támadása, a rendszertelen Leekens utódlása, Kubik Anna hazaszeretete, Palvin Barbi kerekded idomai. Vasárnapi koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

Szívügy

Színházi nemzetnevelés.

Kubik Anna Kossuth-díjas színésznő az Origo.hu-nak adott nagyinterjúban egykori ügynökökről, a tanító és trágárkodó színházról, szerelmek elvesztéséről, túlélésről, hitről és arról is mesél, hogy mostanában mi teszi igazán büszkévé.

„Nemzeti nagy öregjeitől tanultam: a mi szakmánknak van némi – a legjobb értelemben vett – nevelő funkciója is. Például a hazaszeretetet, az emberséget, a jó modort, az erkölcsi kérdéseket illetően. Nyaranta fehérvári és határon túli gimnazista fiataloknak vezetek verstábort Székelyföldön, s ott úgy tapasztalom, az ifjabb generációk is fogékonyak minderre. Miközben a mai színház sok más irányba is tart, ami nekem már nem szívügyem. Nem titkolom, rettenetesen utálom a trágárságot, a formális, semmiről se szóló, közönségesen köldöknézegető előadásokat, az agyonkorszerűsített, napi politikával átszőtt, üzengetős, földhözragadt színházat.”

Kubik Anna szerelmeiről, ügynökökről, a múlt rendszer megroppantásáról

A Kossuth-díjas színésznő a régi Nemzeti Színházban kezdte pályafutását, ahol főszerepek sorát játszotta. Köztük Árvai Réka figuráját az 1986-ban bemutatott Advent a Hargitán című Sütő András-darabban, amelynek minden előadása egyben rendszerellenes tüntetéssel ért fel. Kubik Anna az Origónak mesél egykori ügynökökről, a tanító és trágárkodó színházról, szerelmek elvesztéséről, túlélésről, hitről és arról, hogy mostanában mi teszi igazán büszkévé.

Félreértés

Brüsszeli támadás.

Ha nem hiszel a nemzetben, akkor nem vagy liberális, és nem létezik rossz és jó nacionalizmus – erről beszélt George Friedman magyar származású amerikai gondolkodó a Brain Bar konferencián a Mandiner.hu tudósítása szerint.

„A liberális demokrácia brüsszeli támadása azért fakad a világ félreértéséből, mert a nacionalizmus maga a liberális demokrácia. Ha megértjük, hogy az EU nemzetek csoportja, akkor az unió problémáit is képesek lehetünk megoldani. Semmi probléma nincs, ha valamely nemzet tagjai úgy döntenek, hogy kilépnek a közösségből. Bürokratáknak vagy uralkodóknak e döntéseket nem lehet alávetni – folytatta.”

George Friedman: Ha nem hiszel a nemzetben, akkor nem vagy liberális | Makronóm.mandiner

Nem létezik rossz és jó nacionalizmus – mondta George Friedman magyar származású amerikai gondolkodó a Brain Bar konferencián. Olyan sem létezik, hogy globális polgár, mert az élet kötelesség, áldozatvállalási képesség és lojalitás nélkül értelmetlen. „Nem lehetsz mindenhez és mindenkihez lojális, mert akkor megkérdőjeleződik a lojalitásod” – vélte a stratéga. Tudósításunk.

Szétesés

Leekens rendszertelensége.

Négy meccs, egy pont, mérhetetlen mennyiségű közhely, félrebeszélés és havi két felcsúti látogatás – a Zoom.hu szerint ez futballkapitányunk ténykedésének mérlege, tehát deje lenne új szakvezető után nézni; javasolnak is néhányat.

„Az irányítás erősen túlzó kifejezésnek tűnik, mert a magyar válogatott játékában az elmúlt négy meccsen még a hazai focihoz szokott szemnek is döbbenetesen kevés elképzelés volt. Nem tudtunk rájönni, hogy a kapitány kikkel, pontosan milyen rendszerben szeretne játszani; ő azt mondja, ez a kísérletezés időszaka még. A válogatott Dárdai alatt összerántott csapatvédekezése szétesett, öt gólt kaptunk a világelithez nem tartozó csapatoktól, amelyek ellen szereztünk egy pontot.”

Itt az idő megkeresni Georges Leekens utódját – ők a jelöltjeink

Itt az idő megkeresni Georges Leekens utódját – ők a jelöltjeink Négy meccs, egy pont, mérhetetlen mennyiségű közhely, félrebeszélés és havi két felcsúti látogatás – ez futballkapitányunk ténykedésének mérlege. Ideje lenne új szakvezető után nézni és ezt Orbán Viktor is tudhatja.

Villantás

Kerekded idomok.

Újabb szexi fotóval örvendeztette meg rajongóit Palvin Barbara közösségi oldalán – szúrta ki a Blikk Online.

„Mindössze egy pár hosszúszárú, magassarkú csizma takarja el Palvin Barbi kebleit legfrissebb Instagram-fotóján. A 24 éves magyar modell egyáltalán nem tűnik szégyellősnek, rajongóinak pedig – a kommentek és a lájkok száma alapján – nagyon tetszik, ahogyan Barbi merészen pózol, csizmával takarva magát, s picit villant is.”

Hűha: megvillantotta kerekded idomait Palvin Barbi – fotó

Mindössze egy pár hosszúszárú, magassarkú csizma takarja el Palvin Barbi kebleit legfrissebb Instagram-fotóján. A 24 éves magyar modell egyáltalán nem tűnik szégyellősnek, rajongóinak pedig – a kommentek és a lájkok száma alapján – nagyon tetszik, ahogyan Barbi merészen pózol, csizmával takarva magát, s picit villant is: