Automatikus vázlat 139

Remekeltek a magyarok a belgrádi kajak-kenu Eb második napján, eddig négy érmet szerzett a válogatott.

A Kárász Anna, Kozák Danuta, Medveczky és Bodonyi Dóra alkotta női kajaknégyes gyakorlatilag a szerb főváros versenyén ült először össze, de a teljesítményükön ez egyáltalán nem érződött. Fél távig hagyták a többi hajót érvényesülni, az utolsó 200 méteren azonban nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak, mindenki mellett elmentek, s végül fél hajóhossznyi előnnyel ők haladtak át elsőként a célvonalon. Az ötszörös olimpiai bajnok Kozák így gyermeke tavalyi születése után nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi porondra is győzelemmel tért vissza.

Kopasz Bálint – aki tavaly harmadik lett a plovdivi kontinens viadalon – azzal a céllal vágott neki a finálénak, hogy utána ismét dobogóra állhasson. A portugál Fernando Pimentával küzdött, de végül, három tizeddel lemaradt, Takács Tamara pedig ennél is közelebb volt a győzelemhez, a német Nina Krankemann alig több mint egy tizeddel volt jobb nála. Egyszóval hatalmas csatában szerezték még ezüstérmeiket 1000 méteren a versenyzők!

Pupp Noémi és Csipes Tamara a női kettesek 1000 méteres távján a lengyel és a német párost nem tudta megszorongatni, de így is dobogóra állhatnak, a harmadik helyet simán sikerült megszerezniük a románok előtt.

Az utolsó ezres számban, a férfi K-4-ben nem termett babér a magyaroknak, a küldöttség legidősebb tagja, a 40 éves, háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán vezette kvartett – Erdőssy Csabával, Ceiner Benjáminnal és Varga Ádámmal – az ötödik helyen végzett.

A kenusoknál Kiss Tamás és Lakatos Zsanett is negyedik lett, a Korisánszky Dávid, Mike Róbert duó a hatodik helyen végzett, az 500 méteres férfi kenunégyes pedig utolsó lett a döntőjében.