Muzsikáló udvar: egy kellemes délután a dallamok világában

Délutánra búcsút inthettünk a zord időjárásnak, így semmi akadálya nem volt annak, hogy immár hetedik alkalommal megtartsák a Muzsikáló Udvart Vásárhelyen. A sikert mi sem jellemzi jobban: az eseményre ismét megtelt a Belvárosi Fazekasház.

Minden évben két alkalommal megtelik dallamokkal a Belvárosi Fazekasház udvara, egyszer a tanévzárás, egyszer a tanévkezdés körül. A dátumokat mindig a fellépőkhöz, azaz a Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola tanáraihoz igazítják.

Muzsikáló udvar: egy kellemes délután a dallamok világában 8

– A Muzsikáló udvar Zoltán Péter klarinétművész javaslatára indult el három évvel ezelőtt, mivel azt mondta, nagyon jó itt az akusztika – elevenítette fel a kezdeteket portálunknak Ambrus Sándor fazekasmester, hozzátéve, hamarosan készülnek már a szeptemberi alkalomra is.

Zoltán Péter és Borsos Annamária klarinéton és zongorán, Vágó János és Lauer Ágnes kürtön és zongorán működött közre. Zoltai Attila és zenekara is színvonalas műsorral készült, valamint a házigazda, fényesi Tóth János is énekelt.

Muzsikáló udvar: egy kellemes délután a dallamok világában 5

Almási Istvánra is megemlékeztek az eseményen, tekintve, hogy rendszeres vendége volt a Muzsikáló udvarnak. Több mű kifejezetten a néhai polgármester tiszteletére szólt.

A program sikerét pedig mi sem bizonyítja jobban, minthogy nem volt elég az előzetesen kikészített nyolcvan szék. Ehhez nagyban hozzájárult az időjárás is, ugyanis mivel kisütött a Nap, nem kellett a kiállító szobákba húzódni, így teljes fényében pompázott a Lánc utcai épület csodálatos udvara.

Muzsikáló udvar: egy kellemes délután a dallamok világában 1 Muzsikáló udvar: egy kellemes délután a dallamok világában 2 Muzsikáló udvar: egy kellemes délután a dallamok világában 3 Muzsikáló udvar: egy kellemes délután a dallamok világában 4  Muzsikáló udvar: egy kellemes délután a dallamok világában 7 Muzsikáló udvar: egy kellemes délután a dallamok világában 10 Muzsikáló udvar: egy kellemes délután a dallamok világában 9 Muzsikáló udvar: egy kellemes délután a dallamok világában 8 Muzsikáló udvar: egy kellemes délután a dallamok világában 12   Muzsikáló udvar: egy kellemes délután a dallamok világában 13 Muzsikáló udvar: egy kellemes délután a dallamok világában 14 Muzsikáló udvar: egy kellemes délután a dallamok világában 15 Muzsikáló udvar: egy kellemes délután a dallamok világában 16 Muzsikáló udvar: egy kellemes délután a dallamok világában 17 Muzsikáló udvar: egy kellemes délután a dallamok világában 18 Muzsikáló udvar: egy kellemes délután a dallamok világában 19 Muzsikáló udvar: egy kellemes délután a dallamok világában 20 Muzsikáló udvar: egy kellemes délután a dallamok világában 21 Muzsikáló udvar: egy kellemes délután a dallamok világában 22 Muzsikáló udvar: egy kellemes délután a dallamok világában 23 Muzsikáló udvar: egy kellemes délután a dallamok világában 24