Hónapokig tartott a szünet: újra dolgoznak a Hősök tere sétányán

Áprilisban kivágták a fákat a Hősök tere sétánya mellett, állítólag az ott élők kérésére, majd feltörték a tégla és betonburkolatot. Kicsit később hozzákezdtek a kőfal melletti járdaépítéshez, majd megálltak. A szünet mostanáig tartott.

Még az edzett vásárhelyiek számára is ostromállapotot jelent a belváros, még inkább azonban a Hősök tere melletti sétány, melyről áprilisban kivágták az árnyékot adó fákat, majd feltörték a burkolatot, hogy egy kis munka után a kivitelezők elvonuljanak.

Több mint egy hete írásban néhány napja pedig telefonon meg is kérdeztük a városházától, hogy mikor folytatódik a munka ám mindeddig azt sem mondták, hogy fapapucs. Csodák csodájára a munkálatok azonban valamiért csütörtökön ismét megkezdődtek. A beton- és téglatörmelék egy részét elszállították, s a félbehagyott járda is majdnem teljesen elkészült.

A város egyébként a „Fenntartható városi közlekedésfejlesztés” című pályázaton közel 900 millió forintos támogatás kapott. A pályázatban lévő fejlesztés egyik eleme a Hősök tere Tóth Sándor utca és dr. Imre József utca közötti szakaszán egy úgynevezett forgalom csillapított övezet kialakítása, melyre az elnyert összegből keretből 71 millió 908 ezer 670 forintot fordítanak.

A cél a település kerékpárbarát fejlesztése, így a egy zökkenőmentes burkolatú kerékpársávot építenek az egyirányú autóút mentén, attól egy úgynevezett K-szegéllyel elválasztva. A kerékpárút egyik vége befordul a dr. Imre József utcába és csatlakozik a kórház alatti dr. Genersich Antal utcai kerékpárúthoz. A másik végét összekötik a városháza és a Bethlen Gábor Református Gimnázium Hősök tere felőli oldalán, s itt fut majd bele a Szőnyi utcán haladó bicikliútba.

Hősök tere: bontás után ismét építik

Hősök tere: bontás után ismét építik
Hősök tere: bontás után ismét építik
Hősök tere: bontás után ismét építik
Hősök tere: bontás után ismét építik
Hősök tere: bontás után ismét építik
Hősök tere: bontás után ismét építik Hősök tere: bontás után ismét építik Hősök tere: bontás után ismét építik Hősök tere: bontás után ismét építik Hősök tere: bontás után ismét építik