Márki-Zay Péter és Botka László

A vásárhelyi polgármester a brit The Guardiannak adott nyilatkozatában erősített rá: a migráció megítélésében ugyanazokat a húrokat pengeti, mint politikai tartótisztje, a szegedi szocialista városvezető.

Az utóbbi időben több elemzést is közöltünk arról, hogy látványosan közeledik egymáshoz Botka László, Szeged MSZP-s városvezetője és Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely magát függetlennek címkéző, amúgy összellenzéki polgármestere. A szoros kapcsolatból – melynek ápolgatásában fontos szerepe van a pártban régóta hű Botka-beosztottnak tartott Kis Andrea szocialista alpolgármesternek is – nemcsak az olvasható ki, hogy a szegedi polgármester tulajdonképpen Hódmezővásárhelyt is politikai gyámsága (kéziverézlése) alá vonta (lásd még: munkatársainak demonstratív megjelenése a városházán!), de arra is egyre több jel utal, hogy közösen dobbantanának az országos nagypolitika színpadára.

A zuhanyhíradó szerint az sem elképzelhetetlen, hogy ha a választás óta rémes roncsderbit folytató honi ellenzéki erők végleg elsüllyednek a jelentéktelenség és a hiteltelenség mocsarában,

Botka a hóna alá csapja Márki-Zayt, és közösen alakítanak új mozgalmat, ne adj’ isten pártot.

Nem véletlen, hogy a február 25-i vásárhelyi polgármester-választás után közösen lobogtattak uniós zászlót Szegeden a torony alatt, ez az üzenet nyilvánvalóan nemcsak a hazai ellenzéki szféra, de a nemzetközi közvélemény, Brüsszel és a Soros György nevével fémjelezhető Fidesz-ellenes globális tőkevilág képviselőinek ugyanígy szólt. A szocialisták bukott miniszterelnök-jelöltje és az utcáról mára felszívódó hangos ellenzéki kisebbség önjelölt kormányfő-aspiránsa egyre inkább egy húron pendülnek, ami gyaníthatóan nem lehet független a (bevándorláspárti!) nemzetközi balliberális elit szándékaitól, mely Orbán Viktor (valamikori, de lehetőség szerint mielőbbi) megbuktatásában érdekelt.

A Jobbik mellől startolva egyre inkább a balliberális táborba csusszanó Márki-Zay Péter és politikai tartótisztje, Botka László egyazon – Brüsszelnek kedves ‒ húrokat pengeti a migráció megítélését illetően is. Szeged fura (ateista) vörös ura és Vásárhely önmagát materialista keresztényként meghatározó vezetője is számtalanszor vádolta meg azzal a Fideszt, hogy embertelen gyűlöletkampányt, gyűlöletpropagandát folytat a menekültekkel szemben.

Soros György és Botka László

Emlékezetes, hogy Botka az illegális bevándorlási válság csúcspontján olyan kijelentésekkel hívta fel magára a figyelmet, mint hogy Szeged „lakosságát egyáltalán nem zavarták a menekültek”, a Magyarországot és Európát is védő kerítés nem más, mint tízmilliárdokból épített „hasztalan új vasfüggöny”, melyet „meg se kellett volna építeni”, de ha már felhúzták, kormányra kerülve „azon leszünk, hogy minél gyorsabban le tudjuk bontani”. A szocialisták erős embere többször is megakadályozta, hogy a szegedi közgyűlés egyáltalán a napirendjére tűzze a kötelező betelepítési kvóta elutasításáról szóló jobboldali kezdeményezést. Ráadásul különféle eszközökkel anyagilag és erkölcsileg is segítette az erősen Soros György-közeli szervezetként számon tartott, az illegális bevándorlók Európába juttatását pártoló MigSzol (Migráns Szolidaritás) csoportot. Egyrészt ingyen és bérmentve kaptak tőle raktárbázisul Szegeden egy üres iskolaépületet, másrészt a Botka-féle városi cégek támogatták a szegedi vasútállomáshoz felállított ideiglenes fabódéjuk (migránstáboruk) létrehozását és működését is.

A Botka-bevándoláspolitika megkoronázásaként a német szociáldemokrata Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke hírhedt nyilatkozatában kifejtette:

„Szeged is egyike azoknak az elkötelezetten baloldali városoknak, ahova bármelyik menekültet el lehet küldeni”.

Tette ezt akkor, amikor – éppen balos körökből kiindulva – az európai politika brüsszeli színpadán olyan elképzelések fogalmazódtak meg, hogy a migránsok betelepítését állami szintről akár az önkormányzati szintre lehetne (kellene) áthelyezni…

Márki-Zay Péter már polgármester-jelölti kampányának egyik fórumán világossá tette álláspontját „a menekültekkel, akik ide érkeznek az országba, emberségesen kell bánni, akár kopogtatnak, akár az EU szeretné, hogy beengedjék őket, Magyarország érdekétől függetlenül”. Megválasztása után is megerősítette az országos balliberális sajtónak: „számtalanszor elmondtam, hogy a menekülteket befogadnám”. Sőt, migránsszámlálót is kihelyezett a városházára, ahol a Soros György neve mellett álló nulla szám azt is jelképezte, hogy a magyar származású amerikai milliárdos ártatlan a migráció élénkítésében. A napokban pedig a brit The Guardiannek nyilatkozva bírálta a Stop Soros törvényjavaslatot, a migránsokról úgy fogalmazván:

„segítenünk kell ezeknek az embereknek, nem pedig gyűlöletkampányokat végrehajtani a más bőrszínűek ellen”.

Botka és Márki-Zay tehát egy párt(ot) alkotva kéz a kézben fognák kézen a migránsokat. A kézfogó mögött felsejlik a tőzsdespekuláns kinyújtott karja. Soros tenyeréből esznek?

Fotók: Delmagyar.hu (borítókép), PestiSrácok.hu