Sherlock Holmes és görkorcsolya tábor is lesz Vásárhelyen 2

Tizenhét gyermektáborba jelentkezhetnek idén a gyerekek a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ jóvoltából. Nem túlzás kijelenteni, hogy a szervezők mindenkire gondolnak: időutazásra, kalózkodásra és „állati küldetésekre” egyaránt csábít a kínálat.

– A célunk, hogy a gyerekek tartalmasan töltsék a nyári szünidőt – tájékoztatott csütörtökön Varga Anikó. A BFMK intézményvezetője elmondta, a táborokat – különböző helyszíneken – július eleje és augusztus közepe között szervezik meg.

Az elsőt július elsejétől hetedikéig a mártélyi Bodnár Bertalan Oktatóközpontban tartják. Erre június 10-ig, azaz vasárnapig jelentkezhetnek az általános iskolások. Érdekesség, hogy ez a tábor bentlakásos lesz.

A táborok öt napig, hétfőtől péntekig reggel 8 és 16 óra között tartanak, minimum 15, maximum 25 fővel. A legnépszerűbbnek az Aprók Tánca néptánctábor bizonyul, ebből ezért kettőt indítanak.

– Lesz Sherlock Holmes, Kaland, Egészség és Élmény, valamint Görkorcsolya és Ugrókötél tábor is – sorolta Varga Anikó. Hozzátette, a táborokat szakképzett pedagógusok vezetik majd a biztonság és a minél nagyobb élményszerzés érdekében.

A kínálatról egy információs kiadvány készült, amiben minden információ megtalálható. Ezt minden iskolába eljuttatták, így a szülők már meg is kapták azt.

Az intézményvezető még elmondta, érdemes minél hamarabb jelentkezni, mert már van olyan tábor, ami betelt. Érdeklődni a művelődési központban, annak Facebook-oldalán, illetve a www.bfmk.hu-n lehet.