Négyszáz gyermek ugrott medencébe a Gyarmatiban 30

Évről évre népszerűbb a Gyurta Dániel Úszógála, amit idén csütörtökön rendeztek meg a Gyarmati Dezső Sportuszodában. Tizenegy csapat közel négyszáz fővel képviseltette magát.

Június 7-én szervezte meg a Szent István Általános Iskola a IV. Gyurta Dániel Úszógálát. Walterné Böngyik Teréziától megtudtuk, a város összes általános és középiskolája jelentkezett a kupára, amelyen így összesen tizenegy csapat négyszáz fővel indult. – Eddig tíz pályán versenyezhettek a tanulók, most tizenegyet kellett biztosítanunk – tette hozzá az iskolaigazgató, aki szerint még soha nem volt ilyen vonzó a sport a diákoknak, mint mostanában. Ennek oka a kihívás és a közösségi összetartozás keresése lehet.

Négyszáz gyermek ugrott medencébe a Gyarmatiban

A névadó Gyurta Dániel is részt vett a megnyitón. Az olimpiai, háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok úszó elmondta, nagy megtiszteltetés számára, hogy 29 évesen már a negyedik róla elnevezett versenyt tartják meg a kedvenc városában. – Az elmúlt húsz évben annyi segítséget kaptam Vásárhelytől, amit soha nem fogok tudni viszonozni – fejezte ki háláját a sportoló, aki nyáron is ellátogat majd a településre. Mivel sok barátra tett itt szert, így a tervei szerint együtt nézik az itteni kivetítőkön a foci VB-t.

Négyszáz gyermek ugrott medencébe a Gyarmatiban 1

A tanulók minden úszásnemben összemérték gyorsaságukat.

Eredmények:

ÁLTALÁNOS ISKOLA

I. HELY: SZENT ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA
II. HELY: SZENT JÓZSEF KERTVÁROSI KATOLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLA
III. HELY: NÉMETH LÁSZLÓ GIMNÁZIUM, ÁLTALÁNOS ISKOLA
IV. HELY: LISZT FERENC ÉNEK-ZENEI ÁLTALÁNOS ISKOLA
V. HELY: KLAUZÁL GÁBOR ÁLTALÁNOS ISKOLA
VI. HELY: VARGA TAMÁS ÁLTALÁNOS ISKOLA

KÖZÉPISKOLA

I. HELY: BETHLEN GÁBOR REFORMÁTUS GIMNÁZIUM ÉS SZATHÁMRY KOLLÉGIUM
II. HELY: HSZC EÖTVÖS JÓZSEF SZAKGIMNÁZIUMA ÉS SZAKKÖZÉPISKOLÁJA
III. HELY: HSZC KALMÁR ZSIGMOND SZAKGIMNÁZIUMA ÉS SZAKKÖZÉPISKOLÁJA
IV. HELY: GREGUS MÁTÉ MEZŐGAZDASÁGI SZAKGIMNÁZIUM ÉS SZAKKÖZÉPISKOLA
V. HELY: HSZC CORVIN MÁTYÁS SZAKGIMNÁZIUMA ÉS SZAKKÖZÉPISKOLÁJA

Négyszáz gyermek ugrott medencébe a Gyarmatiban 3 Négyszáz gyermek ugrott medencébe a Gyarmatiban 4 Négyszáz gyermek ugrott medencébe a Gyarmatiban 5 Négyszáz gyermek ugrott medencébe a Gyarmatiban 6 Négyszáz gyermek ugrott medencébe a Gyarmatiban 7 Négyszáz gyermek ugrott medencébe a Gyarmatiban 8 Négyszáz gyermek ugrott medencébe a Gyarmatiban 9 Négyszáz gyermek ugrott medencébe a Gyarmatiban 10 Négyszáz gyermek ugrott medencébe a Gyarmatiban 11 Négyszáz gyermek ugrott medencébe a Gyarmatiban 12 Négyszáz gyermek ugrott medencébe a Gyarmatiban 13 Négyszáz gyermek ugrott medencébe a Gyarmatiban 14 Négyszáz gyermek ugrott medencébe a Gyarmatiban 15 Négyszáz gyermek ugrott medencébe a Gyarmatiban 16 Négyszáz gyermek ugrott medencébe a Gyarmatiban 17 Négyszáz gyermek ugrott medencébe a Gyarmatiban 19 Négyszáz gyermek ugrott medencébe a Gyarmatiban 18 Négyszáz gyermek ugrott medencébe a Gyarmatiban 20 Négyszáz gyermek ugrott medencébe a Gyarmatiban 21 Négyszáz gyermek ugrott medencébe a Gyarmatiban 22 Négyszáz gyermek ugrott medencébe a Gyarmatiban 23 Négyszáz gyermek ugrott medencébe a Gyarmatiban 24 Négyszáz gyermek ugrott medencébe a Gyarmatiban 25 Négyszáz gyermek ugrott medencébe a Gyarmatiban 26 Négyszáz gyermek ugrott medencébe a Gyarmatiban 27 Négyszáz gyermek ugrott medencébe a Gyarmatiban 28 Négyszáz gyermek ugrott medencébe a Gyarmatiban 29 Négyszáz gyermek ugrott medencébe a Gyarmatiban 30 Négyszáz gyermek ugrott medencébe a Gyarmatiban 31

(Videó és eredmények később)