Lázár János a vásárhelyi közgyűlésen

Ezt állítja a kríziskommunikációs szakember, a Budapesti Metropolitan Egyetem docense, aki az ATV Egyenes beszédében elemezte térségünk országgyűlési képviselőjének politikai pályaívét.

Lázár Jánosnak az április 8-a, illetve a kormányalakítás óta tett megjegyzéseit, cselekedeteit Perlaky-Papp József úgy kommentálta, hogy ő

egyfajta aranytartaléka lehet a Fidesznek, hiszen „különleges karaktere” a kormánypártnak.

„Lázár János nem írható le” ‒ vélekedett a kormányzati pozícióból a választókerületbe hazatérő képviselőről a Budapesti Metropolitan Egyetem docense. Emlékeztetett, a politikus mint Miniszterelnökséget vezető miniszter már régóta beszélt már az esetleges visszavonulásáról, „valószínűleg érezhette, hogy a viszonya a kormányfővel az újabb kormányban, kormányzásban már másképp működhet, emiatt nem akart vesztesen kikerülni a helyzetből”.

A szakember úgy véli, a hódmezővásárhelyi, időközi választás kampányában történhetett valami, ott kristályosodhatott ki a különutassága. A szakember arra tud gondolni, hogy Lázár talán nem érthetett egyet azzal, hogy a Fidesz a migrációra építette volna kampányt, inkább a helyi témákat részesítette előnyben.

Milyen lapjai lehetnek Lázár Jánosnak? Mire készülhet? Fényes jövő áll előtte? ‒ kérdezte Vujity Tvrtko műsorvezető a képviselő által nemrég közzétett ultipartis videóra utalva.

Perlaky-Papp József leszögezte: Hódmezővásárhelyen a volt miniszternek óriási kultusza van, nagyon sokan szeretik, karakteres személyiség.

„Egy sikeres kormányzás sikeres miniszteréről van szó”,

akit nem mondhatunk bukott politikusnak. Amikor nem számolnak vele, visszahúzódik a saját pátriájába, és bizonyos témákon keresztül onnan fogja építeni magát ‒ vélekedett a szakértő, aki szerint

„van a politikusok életében olyan időszak, amikor a kulisszák mögötti építkezésre” kell összpontosítani.

 

„Lázár lehet a Fidesz aranytartaléka, nem egy bukott politikus”

A kormány kommunikációjának sikerességét és az ellenzéki pártok nehézségeit értékelte Perlaky-Papp József az ATV Egyenes beszédben. A kríziskommunikációs szakember beszélt Lázár János visszavonulásának lehetséges okairól is. Stratégiai tévedésből indult az ellenzéki pártok jó része, amikor a kerítéssel szemben a nyugat-európai véleményeket mondták és utána nagyon nehéz volt ebből visszajönniük- vélekedett Perlaky-Papp József.