Kecskeméti Rita az eltűnt virágok nyomában

Egyre több vásárhelyi panaszkodik azért, mert nincsenek virágok a kandelábereken – tájékoztatta a sajtót Kecskeméti Rita. Az önkormányzati képviselő szerint ezt mihamarabb pótolni kellene, mivel a város korábban többször megnyerte a Virágos Magyarország versenyt.

– Az elmúlt időszakban egyre többen kérdezik tőlem, hogy hol vannak a kandeláberekről a virágok  – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Kecskeméti Rita, aki szerint ez azért is probléma, mert a lakosok nagy részének rendezett a környezete, és saját maguk is virágokkal díszítik azt.

Kecskeméti Rita az eltűnt virágok nyomában 1

– A település híres volt a közterületeinek szépségéről, és a Virágos Magyarország versenyen is rendszeresen indultunk. Rendszerint előkelő helyen végeztünk és többször nyertünk, valamint kiérdemeltük az Arany Rózsa díjat is – elevenítette fel a fideszes képviselő.

Úgy véli, jogosak az észrevételek, ugyanis az időjárás már áprilisban alkalmas volt arra, hogy a város által nevelt és gondozott virágokat kihelyezzék a kandeláberekre. – Jön a nyár, a fesztiválok ideje és turisták is látogatnak ide. Ezért azt javaslom Márki-Zay Péter polgármesternek, hogy legyenek növények a tartókban – jelentette ki Kecskeméti Rita.

Kecskeméti Rita az eltűnt virágok nyomában 2

Újságírói kérdésre kifejtette, mivel az önkormányzat termeszti, szállítja és a közmunkásokkal helyezteti ki a virágokat, így ez nem kerülne plusz költségbe. Még elmondta, a jelenleginél sokkal nehezebb időket is megélt már a város, mégis mindig volt forrás a közterületek gondozására.