Hódmező habja – napi netszemle

Forgácsolódó Jobbik, a normandiai partraszállás viharos titkai, Köllő Babett önzősége, Istenes Bence és Csobot Adél tüzes üzenetei. Csütörtöki koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

Forgács

Darabokban a Jobbik.

Toroczkai László, a párt korábbi alelnöke adománygyűjtésbe kezdett az interneten, hogy megalakítsa új platformját, és Dúró Dóra mandátuma körül is áll a bál – foglalja össze a Hirado.hu.

„A napokban újabb alapszervezeti tag mondott le tisztségéről: a párt nagykátai elnöke szerint ugyanis a párt teljesen szétforgácsolódott. Nem sokkal korábban a Jobbik korábbi, Veszprém megyei elnöke adott hangot csalódottságának. Orbán Imre azt mondta: több társához hasonlóan a kilépést fontolgatja. A párt székesfehérvári tagjai pedig már ott is hagyták a Jobbikot, mert úgy vélték: a Jobbik folyamatosan szembemegy saját korábbi elveivel.”

Egyre valószínűbb a Jobbik pártszakadása

Toroczkai László, a párt korábbi alelnöke adománygyűjtésbe kezdett az interneten, hogy megalakítsa új platformját. A politikus az után döntött úgy, hogy csoportosulást hoz létre a Jobbikon belül, hogy kis különbséggel ugyan, de alulmaradt a párt elnökválasztásán. Azóta eljárás indult ellene, a mellette kiálló Dúró Dórát pedig felszólították mandátuma visszaadására.

Kockázat

Viharos partraszállás.

Dwight D. Eisenhower tábornok, az angolszász szövetséges haderő főparancsnoka Ramsay tengernagy, az inváziós flotta parancsnokának tanácsát figyelmen kívül hagyva adott utasítást a normandiai partraszállás, az Overlord hadművelet megkezdésére – derül ki az Origo.hu írásából.

„A franciaországi invázió kezdőnapjának meghatározásában ugyanis fontos szerepet játszott a Hold fázisa, illetve ezzel összefüggésben a tengerjárás, mivel a partraszállásnak teliholdkor, a vakár idején, azaz a legalacsonyabb apályszint napján kellett megtörténnie. A négyhetes további várakozás azzal a kockázattal járt, hogy a németek időközben rájönnek az invázió valódi, eddig sikerrel titokban tartott normandiai helyszínére, ami lehetővé tenné számukra a megfelelő erőkoncentráció kialakítását a kritikus partszakaszon. A viharos idő viszont alaposan megnehezítette a partraszálló művelet végrehajtását, felvetve annak rémét is, hogy a németek a tengerbe szorítják az inváziós erőket.”

A valódi Ryan közlegények legvéresebb napja

Hetvennégy éve, 1944. június hatodikán a hajnali órákban hatalmas armada bukdácsolt a La Manche csatorna piszkosszürke hullámain a francia partok felé. Az időjárás pocsék volt, erős szél fújt, szemerkélt az eső, és az inváziós haderő katonáit tengeribetegség gyötörte. A csatornától távol, a szövetséges főhadiszálláson feszült hangulat uralkodott. Dwight D.

Güri

Baba helyett karrier.

Köllő Babett modell nemrég még arról mesélt, hogy a kislánya mellett szeretne még egy gyereket vállalni, ma már azonban másképp gondolja – számol be róla a Lokál Online.

„Most ugyanis úgy vagyok vele, hogy inkább a karrier, mint egy baba. Tudom, hogy ez más számára furán hangzik, de a karrierem, amiért egészen eddig güriztem, végre kezd kiteljesedni és beérni a gyümölcse. Ebben a helyzetben pedig keserédes gondolat volt számomra, hogy babát várhatok. Egy nő, egy anya tudja, hogy amikor megfogan egy baba, az első pillanattól kezdve emberfeletti öröm járja át. Engem néhány percre pánik fogott el, hogy amit kemény munkával felépítettem, azt esetleg megint hátra kell hagyjam – magyarázta Babett.”

Köllő Babett: Inkább a karrier, mint egy baba

Köllő Babett nemrég még arról mesélt, hogy a kislánya mellett szeretne még egy gyereket vállalni, ma már azonban másképp gondolja. A Feleségek luxuskivitelben szőke dívája úgy döntött, jelenleg fontosabb, hogy a karrierje sínen legyen. Köllő Babett néhány hónappal ezelőtt még arról mesélt, hogy mindennél jobban vágyna arra, hogy kislánya, Milla mellett még egy gyerkőc hangja töltse be otthonukat.

Szerelem

Az otthon melege.

Közel 50 nap után ismét magához ölelhette Csobot Adélt Istenes Bence, aki az elmúlt másfél hónapban a Fülöp-szigeteken forgatta a Survivor műsorát – így a Blikk Online.

„Úúúristen de jó újra együtt – írta a családi fotó alá, amin a várandós Adél épp hintáztatja kisfiúkat, Natant. Az elmúlt időszakban több romantikus bejegyzéssel is kedveskedtek egymásnak a szerelmesek, akik végre újra élvezhetik egymás társaságát, Istenes pedig az otthon melegét.”

Hatalmas boldogság: újra együtt Istenes Bence és Csobot Adél – fotó

Az RTL Klub műsorvezetője Instagram-oldalán osztotta meg boldogságát követőivel: „Úúúristen de jó újra együtt” – írta a családi fotó alá, amin a várandós Adél épp hintáztatja kisfiúkat, Natant. Az elmúlt időszakban több romantikus bejegyzéssel is kedveskedtek egymásnak a szerelmesek, akik végre újra élvezhetik egymás társaságát, Istenes pedig az otthon melegét.