Játékos bűnmegelőzés az ÁGOTA gyermeknapján

Az “Egészség és biztonság” volt a központi gondolata annak a programnak, melyet a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya szervezett a szegedi ÁGOTA gyermeknapon.

A rendőrök több száz résztvevőt, köztük gyermeket mozgattak meg június 2-án az ÁGOTA Alapítvány és a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató gyermek, családi, közösségi és integrációs napján, nemcsak testileg, de szellemileg is. A CSMRFK BMO és a Szegedi Rendőrkapitányság munkatársainak programját “FittKrissz és Csapata” pezsdítette fel – írja a police.hu.

Az intenzív mozgást követően az érdeklődők játékos vagyonvédelmi, bűnmegelőzési és közlekedési feladatokban adhattak számot tudásukról. Lehetőség volt KRESZ, bűnügyi és vagyonvédelmi totó kitöltésére. Emellett készült tenyérlenyomat, lehetett színezni és tréfás feladatok várták a vállalkozó kedvűeket a részeg szemüvegben. A gyermekek és szüleik a nyári szünidő veszélyeiről is beszélgethettek a szakemberekkel, akik az áldozattá válás elkerülése érdekében hasznos tanácsokkal látták el a hozzájuk fordulókat.

A prevenciós program díjátadókkal zárult.

Játékos bűnmegelőzés az ÁGOTA gyermeknapján 1 Játékos bűnmegelőzés az ÁGOTA gyermeknapján 2 Játékos bűnmegelőzés az ÁGOTA gyermeknapján 3 Játékos bűnmegelőzés az ÁGOTA gyermeknapján 4 Játékos bűnmegelőzés az ÁGOTA gyermeknapján 5