Újságpapírra írt képek Bódis Barnabás kamaratárlatán

A KépKapTár Galériában ma késő délután nyílt meg Bódis Barnabás festőművész „Kamara” című, egy vásárhelyi garázsban készült képeiből összeállított tárlata.

Meghökkentő képekkel készült Bódis Barnabás festőművész ma késő délután a KépKapTár Galériában megnyílt kiállítására.

– Bódis Barnabás számára ez a második alkalom, hogy a KépKaptár Galériában állít ki. Az első 2012-ben Fejek, írások címmel rendeztük melyen olaj-vászon és olaj-farost képeiből adott ízelítőt. Most azokat a műveit hozta el, melyek itt készültek, vásárhelyi garázsműhelyében. A szén-vászon képei mellett elsárgult újságpapírra készült műveket is láthatunk. Ezen technikával száznál is több képet alkotott, melyeket a fővárosban már bemutatott. Ezen felül betűkből álló, Kassák Lajost idéző alkotásai is láthatók – fogalmazott bevezetőjében Égető István, a galéria üzletvezető-tulajdonosa.

Újságpapírra írt képek Bódis Barnabás kamaratárlatán 1

Bódis Barnabás és Égető István a megnyitón.

Bódis Barnabás szőlőtőkéből készült szobra be sem fért a kiállítási terembe, azt már az ajtó előtt láthatták az érdeklődők.

– A betűs munkáimtól és gesztusfestészettől egészen az expresszív, az impresszív képeimig minden előfordul a garázsban készült alkotásaimban. Az újságpapírra újrafestett Picasso képnek pedig Retro Rock címet adtam, a retro szóból. Ez a mai tárlat ízelítő mindabból, amivel foglalkozom. A kubizmusból indultak, s eljutottam a gesztusfestészethez. Néhány Vásárhelyen készült munkám new yorki galériába is eljutott. A képeimhez egyébként régi anyagokat használtam fel újra, bontott léceket régi újságpapírokat – árulta el a festőművész, aki a képei címét a megnyitó előtt írta fel a cetlikként felrakott busz és vonatjegyekre.

Bodis Barnabás egyébként Marosvásárhelyen született, de onnan rég elköltöztek, s éltek Líbiában, majd az iskoláit Budapesten végeztem. Marosvásárhelyen tavaly volt egy nagyobb kiállítása, közösen egy bécsi és egy new yorki barátjával. A vásárhelyi kiállítása megnyitóján trombitán közreműködött Berezvai Márta, majd vele improvizált Almási Enikő.

Bódis Barnabás “Kamara” tárlata

Bódis Barnabás “Kamara” tárlata
Bódis Barnabás “Kamara” tárlata
Bódis Barnabás “Kamara” tárlata
Bódis Barnabás “Kamara” tárlata
Bódis Barnabás “Kamara” tárlata
Bódis Barnabás “Kamara” tárlata
Jó reggelt, Vásárhely! 46
Bódis Barnabás “Kamara” tárlata Bódis Barnabás “Kamara” tárlata Bódis Barnabás “Kamara” tárlata Bódis Barnabás “Kamara” tárlata Bódis Barnabás “Kamara” tárlata Bódis Barnabás “Kamara” tárlata Jó reggelt, Vásárhely! 46