Lázár János

A Vásárhely24 úgy tudja, Lázár János hat havi végkielégítést kap.

A múlt heti vásárhelyi közgyűlésen némi zavart okozott többeknél: miként szólítsák meg Lázár János országgyűlési képviselőt. Volt, aki „miniszter úrként”, más „képviselő úrként” szólította meg a közgyűlésen. A Vásárhely 24 utánanézett, mit mond a protokoll, miként szólíthatják meg a jövőben Lázár Jánost.

A központi államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló 2010. évi XLIII törvény szerint Lázár János – a megbízatása megszűnését követően is – jogosult a miniszteri megnevezés használatára. Tehát, nem hibázott az, aki miniszterként szólította meg a képviselőt.

Megkérdeztük Lázár János sajtóval foglalkozó munkatársát is a kialakult helyzetről.

„A Miniszter úrnak nem a címek és a titulusok, hanem a mögöttük lévő feladat, munka és kihívás a fontos – nyilatkozta portálunknak Göbl Vilmos.

Az áprilisi választásokat követően Lázár János kijelentette: választókerületének minden településére ellátogat, hogy „munkára jelentkezzen”. Arra kéri a települési önkormányzatokat, vázolják az elkövetkező évek elképzeléseit és fogalmazzák meg: képviselőként miben lehet a település segítségére.

A Vásárhely24 úgy tudja, Lázár János két éves államtitkári, valamint négy éves miniszteri megbízatása után hat havi végkielégítést kap.