Ismét az összetartozás jegyében versenyeznek a Kinizsi Juniálison

Hatodik alkalomra gyűlnek össze Fábiánsebestyénben a Tisza-menti községek és városok, hogy az összetartozás napjához kapcsolódó találkozójukon ismét versenyre keljenek egymással. Farkas Sándor miniszterhelyettes, a terület országgyűlési képviselője hívására idén összesen 22 település lesz jelen.

Közülük kettő, a határon túli magyarság képviseletében, anyaországi testvértelepüléseik csapatát erősítve mérkőzik majd Csongrád megye legnagyobb játékos vetélkedőjén. Június 2-án, szombaton 9 órától a fábiánsebestyéni Kinizsi Park ad otthont a közösségépítő rendezvénynek.

Sepsiszentgyörgy és a vajdasági Kispiac követei is jelen lesznek a holnapi programon, ahol a már ismert versenyszámok mellett (kvízjáték, főzőverseny, vizes biciklizés, óriáscsocsó stb.) újdonságok is várják a csapatokat. Ilyen lesz a csúszóteke bukósisakban és a rodeó ló. Az is különlegesség, hogy a csapatoknál az akadályok leküzdése, a feladatok helyes megoldása mellett a versenyszámok értékelésekor kiemelten számít majd a bevonuláskor mutatott kép. A szervezők ebben az évben külön pontozzák az egységességet, és az ötletességet, a helyi értékek minél reprezentatívabb bemutatását. A zsűrizésben aktív szerepet vállalt Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke is. A bevonulást a tavalyi győztes, Baks csapata kezdi, ők hozzák magukkal a Kinizsi Vándorserleget is, amit egy évig birtokolhattak.

Kitelepül a megyei kormányhivatal tulajdonában lévő kormányablak busz is, így akár személyi okmányokkal kapcsolatos ügyintézésre is sor kerülhet a Kinizsi Juniálison. A Szentesi Járási Hivatal kollégái nem csak a versenyzésben fognak tehát jeleskedni, hanem a munkában is: várják a fábiánsebestyéni és a versenyre ellátogató ügyfeleket a rendezvény ideje alatt.

Program:

9:00                 Csapatok bevonulása

Farkas Sándor miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő köszöntője

10:00               Vetélkedő kezdete

14:30 -15:00   Eredményhirdetés