Hódmező habja – napi netszemle 1

Vásárhely csuda madara, a migráció öntörvényűsége, Hosszú Katinka mosolygyönyörei, Balázs Andi felhős fogantatása. Pénteki koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

Csoda

Vásárhely különleges madara.

Játék madár pihent meg a vásárhelyi Károlyi utca egyik háza előtt a fán – számol be róla a Delmagyar.hu.

„Lehet, hogy már kifújta magát, mégsem repül tovább. Talán azért is, mert nem akarja otthagyni a házban élő gazdiját, aki sokat játszik vele. Az is igaz, ha továbbszállna, abból nem pármondatos képaláírás lenne, hanem egy csodáról, szenzációról tudósító riport.”

Játék madár ül a faágon – fotó

Lehet, hogy már kifújta magát, mégsem repül tovább. Talán azért is, mert nem akarja otthagyni a házban élő gazdiját, aki sokat játszik vele. Az is igaz, ha továbbszállna, abból nem pármondatos képaláírás lenne, hanem egy csodáról, szenzációról tudósító riport. Fotó: Imre Péter

Hullám

A migráció öntörvényűsége.

Már a brüsszeli politikusok is arról beszélnek, hogy újabb menekülthullám érkezhet a Balkánon, uniós hírek szerint katasztrófahelyzet van a befogadótáborokban – elemez a Hirado.hu.

„Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatornán elmondta: a nyugat-balkáni országok nem készültek fel egy nagyobb hullám érkezésére, de nem is lehet elvárni tőlük azt, hogy kezeljék ezt az embertömeget. Felülről kellene a helyzetet rendezni, mert ha nincs megállapodás, akkor mindenki öntörvényűen próbálja ezeket a kérdéseket rendezni. Az embercsempészek pedig keresik azokat az útvonalakat, amelyeken keresztül gyorsan célba lehet juttatni az embereket.”

Brüsszel is elismerte: egyre nagyobb a migrációs nyomás a Balkánon

Már a brüsszeli politikusok is arról beszélnek, hogy újabb menekülthullám érkezhet a Balkánon. Uniós hírek szerint katasztrófahelyzet van a befogadótáborokban, és szerintük egyre nagyobb nyomás alá kerülhet a Balkán. Az Európai Bizottság is megszólalt, szerintük keményebben kell ellenőrizni a határokat.

Huzavona

Katinka beszédes hallgatása.

A Blikk Online szerint úgy tűnik, Hosszú Katinkát nem küldte padlóra a szakítás, hiszen Instagram-oldalán rendre laza, mosolygós képeket oszt meg.

„Katinka hallgat, a fotók mégis beszédesek – szakembert kérdeztünk arról, hogy szerinte valójában vajon mi rejlik a mosolygós-nevetős képek mögött. – Amikor egy kapcsolat hosszú huzavona után megszakad, a döntés eredményezhet egyfajta érzelmi felszabadultságot. Ennek hatására újra megpróbálja élvezni az illető az életet, megélni a sikereket, visszatalálni a jól bevált dolgokhoz, amelyek örömet szereznek neki – mesélte a Blikknek Rusz Edit (71) szexuálpszichológus.”

Felszabadult a szakítás után? Mosolyogva válik Tusuptól Hosszú Katinka

A háromszoros olimpiai bajnok úszót hol sikerei, hol szerelme miatt láthattuk mosolyogni. A kapcsolata azonban az elmúlt hónapokban zátonyra futott, s alig egy hete már biztossá vált, hogy megcsalások miatt házassága az amerikai Shane Tusuppal (30) menthetetlen. Mindez azonban, úgy tűnik, nem küldte őt padlóra.

Felhő

Gyermeki tökéletesség.

Balázs Andi színésznő és szerelme, Gábor mindennél jobban vágynak egy babára – írja a Lokál Online.

„Évek óta jöhetne a kis lurkó, mert régóta próbálkozunk, de eddig nem jött össze. Egyikünknél sincs akadálya annak, hogy megfoganjon a kicsi, ennek ellenére én mindezt azzal magyarázom, hogy a mi gyerekünk lelke még nem döntött úgy, hogy jönni szeretne. Egy felhőről figyel minket, és ha az idő megfelelő lesz neki is, akkor jönni fog. Ha pedig így lesz, nem érdekel majd a karrierem, bármit feladnék, hogy anya lehessek. Nem görcsölünk rá, de nagyon várjuk már, mert azt gondolom, hogy bár mi ketten is elég kerek egészt alkotunk, egy babával tökéletesebb lenne a világunk.”

Balázs Andi: Bármit feladnék, hogy anya lehessek

Balázs Andi és szerelme, Gábor több mint 16 éve vannak együtt. Az esküvőjüket évek óta tervezgetik, de valami mindig közbe jött, közös babára azonban mindennél jobban vágynak. Balázs Andi és Horváth Tamás egy egész országot ríkatott meg néhány hete a TV2 Nagy Duett című műsorában.