Szellő sori lakosok: elengedhetetlennek tartjuk az útfelújítást! 1

Előre is köszönjük, hogy a vásárhelyi képviselőtestület megoldja az évek óta fennálló problémát – fejezte ki háláját két Szellő sori lakos, Jochim József és Bakos László azzal kapcsolatban, hogy a Járható Vásárhely Program kapcsán több tabáni utca is megújul.

A Járható Vásárhely Program keretében Tabán városrészben is jelentős változások várhatóan, ugyanis a Török, a Sarkantyú és a Szellő sor is megújul. A három utca – várhatóan az ősszel – teljesen új burkolatot és szegélyt kap, a munkálatokra összesen 28,6 millió forintot fordítanak.

Szellő sori lakosok: elengedhetetlennek tartjuk az útfelújítást! 4

Csütörtökön a Török és Sarkantyú utca kereszteződésénél Kovács László önkormányzati képviselő elmondta, az utak meglehetősen elhasználódtak és feltöredeztek az elmúlt időszakban, ezért döntött úgy a vásárhelyi Fidesz-frakció, hogy ezek az utcák is bekerülnek a programba.

A Török utca 245 méteren 10,7 millió forintból, a Sarkantyú utca 1195 méteren 9,8 millió forintból, míg a Szellő sor 160 négyzetméteren 8,1 millió forintból lesz új aszfalt.

Szellő sori lakosok: elengedhetetlennek tartjuk az útfelújítást! 6

– Nagy örömmel fogadtuk, hogy a képviselőtestület a felújítás mellett döntött, mivel az út széle már nagyon megsüllyedt – tudtuk meg a Szellő sori Jochim Józseftől. Erre a szintén az utcában élő Bakos László is ráerősített, aki szerint mára elengedhetetlenné vált az út felújítása. A két férfi előre megköszönte, hogy végre megoldódik az évek óta fennálló probléma az utcában.

Kovács László még elmondta, a Járható Vásárhely Program az elkövetkezendő években is folytatódik, egészen addig, míg a város közúthálózata nem felel meg a 21. század igényeinek és forgalmi elvárásainak.

Szellő sori lakosok: elengedhetetlennek tartjuk az útfelújítást!

A program által 900 millió forintból összesen 48 utcán 17 kilométernyi aszfalt, illetve 21 utcán 14 kilométernyi járda újul meg az idén.

Szellő sori lakosok: elengedhetetlennek tartjuk az útfelújítást! 5 Szellő sori lakosok: elengedhetetlennek tartjuk az útfelújítást! 3