Szabó Bálint: vesztegetni és fenyegetni próbálják a K’Art-károsultakat!

A vásárhelyi polgármester beismerő vallomást tett, ezért immár Kendi Imrének kell nyilvánosságra hoznia, hogy hány alkalommal és összesen mekkora pénzösszeggel támogatta Márki-Zay Péter kampányát – jelentette ki csütörtökön Szabó Bálint a K’Art-ügy tárgyalása előtt.

Tárgyalást tartott ma K’Art-ügyben a Szegedi Járásbíróság, ami előtt Szabó Bálint, a K’Art kifizetetlen alvállalkozóinak képviselője tartott sajtótájékoztatót. A Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője emlékeztetett: az ügy Hódmezővásárhely legjelentősebb közéleti, politikai és gazdasági bűncselekménye, ami során 60 alvállalkozót 800 millió forinttal károsítottak meg.

– Márki-Zay Péteren kívül mindenki egyetért abban, hogy ilyet elkövetni bűn – mondta a jogász, hozzátéve, a polgármester részleges, ám egyértelmű beismerő vallomást tett a keddi vásárhelyi közgyűlésen.

– Ha a mondatait a magyar helyesírás szabályai és az általános logika szerint vizsgáljuk, akkor valóban beismerte, hogy kapott pénzt a K’-Art-cégcsoport vezetőjétől, Kendi Imrétől a polgármesteri kampányára. Ez rendkívül példátlan és súlyos, olyan, mintha Simicska Lajos nyíltan beismerné, hogy pénzt utalt Vona Gábor számlájára – fejtette ki Szabó.

A közgyűlésen Márki-Zay Péter azt mondta, hogy Szabó Bálint forduljon a kérdéseivel Kendi Imréhez, mivel ő személyiségi jogok miatt nem nevezheti meg, ki adott és ki nem adott neki támogatást.  – Éppen ezért, immár polgármesteri bíztatásra felszólítom Kendi Imrét, hogy hozza nyilvánosságra, összesen hány alkalommal és mekkora pénzösszeggel támogatta Márki-Zayt a K’Art-ügyből származó jövedelméből – jelentette ki a jogász.

Felhívta a figyelmet, hogy a jelenlegi büntetőeljárás csak a jéghegy csúcsa, mivel még csak két felszámolóbiztos ül a vádlottak padján, ám két szereplő – Kendi Imre és Márki-Zay Péter – még biztosan érintett az ügyben.

Szabó még elmondta, azoknak a politikusoknak, akikről kiderül, hogy anyagilag jól jártak az ügyben, távozniuk kell a közéletből.

Fotó: Archív