Hódmező habja – napi netszemle

Vásárhely csodálatos rekordharcsája, Brüsszel zsarolása, Tóth Andi buja kalandja, Zimány Linda küzdelmes puhulása. Csütörtöki koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

Halkaland

A vásárhelyi horgász rekordharcsája.

85 kilogrammos harcsát fogott a hódmezővásárhelyi Hős Tamás a nemesnádudvari tőzegtóban – számol be róla a Delmagyar.hu.

„A felkínált csali egy félkilós ezüstkárász volt. Hatalmas eső után, éjjel, 23 óra 45 perckor érkezett az erőteljes kapás – számolt be a nem mindennapi kalandról lapunknak Hős Tamás. – A ragadozóhal fárasztása 15-20 percet vett igénybe, mivel kimondottan harcsás felszereléssel horgásztam.”

85 kilós harcsát fogott a vásárhelyi horgász – fotó

A felkínált csali egy félkilós ezüstkárász volt. Hatalmas eső után, éjjel, 23 óra 45 perckor érkezett az erőteljes kapás – számolt be a nem mindennapi kalandról lapunknak Hős Tamás. – A ragadozóhal fárasztása 15-20 percet vett igénybe, mivel kimondottan harcsás felszereléssel horgásztam. A vásárhelyi férfi a zsákmányát nem vitte el, hanem miután lefényképezték, kíméletesen visszaengedte a vízbe.

Eurófialás

Brüsszel zsarolása.

A kohéziós alap tekintetében az Európai Bizottság hajlandó a falig elmenni azok megfélemlítésében, akik nem értenek egyet az álláspontjával – fejti ki az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója a Hirado.hu cikkében.

„Természetesen nem csak közel négymilliárd eurót kapná a javaslat szerint Dél-Európa, azonban Európa déli felének a gondjaira még az sem lenne elég. Ezért a szakértő úgy érzi, hogy a brüsszeli javaslat nem más, mint egy politikai zsarolás, hiszen ez a régiónak jobban fog fájni, mint amennyire a dél államokon az a pénz segítene. Már csak azért is – folytatta Kovács István –, mert a német uniós biztos kijelentette előzőleg, hogy a régióban befektetett egy euró ‘több eurót fial’, és ezekből nem csak a régió országai profitálhatnak.”

Kohéziós alap: zsarolással próbálkozik Brüsszel?

Az Európai Bizottság hajlandó a falig elmenni azok megfélemlítésében, akik nem értenek egyet az álláspontjával – mondta Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Magyarország számára a korábbinál lényegesen, mintegy ötödével kevesebb, 17,9 milliárd euró (5,7 ezer milliárd forint) kohéziós támogatást irányoz elő az Európai Bizottság (EB) a 2021-2027-es időszakra vonatkozó uniós költségvetésről szóló javaslatában – jelentették be kedden Brüsszelben.

Ellentétek

Tökéletes kiegészítés.

Tóth Andi és Szabó Ádám, a fiatal szerelmesek izgalmas párt alkotnak: az énekesnő amerikai karrierről álmodik, Ádám itthon képzeli el a jövőjét – mutatja be a Lokál Online.

„Ádám és én szöges ellentétei vagyunk egymásnak. Ő nagyon türelmes, nyugodt, higgadt természet. Ellenben én lobbanékony vagyok és szókimondó. Tökéletesen kiegészítjük egymást, eddig még egyszer sem veszekedtünk. Régóta ismerjük egymást, de komolyabban csak néhány hete vagyunk együtt, de egyelőre minden jel arra utal, hogy ez nem egy futó kaland.”

Tóth Andi: Ádám Amerikába is követne

Tóth Andi és Szabó Ádám immár nyíltan vállalják: egy párt alkotnak. A fiatal szerelmesek jól kiegészítik egymást, ám míg az énekesnő amerikai karrierről álmodozik, addig Ádám itthon képzeli el a jövőjét. Andi a Lokálnak elárulta: kedvese a tengerentúlra is követné őt.

Puhulás

Zimány Linda küzdelmei.

Olyat tett a szupermodell, amit hat hónapja nem – titokzatoskodik a Blikk Online.

„6 hónap box kihagyás után újra küzdök az elemekkel, a lábammal, a kezeimmel, a kordinációmmal és a levegőért – írja közösségi oldalán Linda, aki a jelek szerint a fél éves szünet alatt sem puhult el.”

Olyat tett Zimány Linda, amit 6 hónapja nem

A modell Instagram-oldalán tett közzé egy videót, amelyen láthatjuk, ahogyan kőkeményen gyakorolja az ütéseket és a rúgásokat. „6 hónap box kihagyás után újra küzdök az elemekkel, a lábammal, a kezeimmel, a kordinációmmal és a levegőért” – írja közösségi oldalán Linda, aki a jelek szerint a fél éves szünet alatt sem puhult el.