Dániába is elért a gádorosi sertéstenyésztés sikertörténete 1

Dán befektetők érkeznek, hogy megnézzék egy békés megyei, magyar-dán cég sertéstenyésztői gyakorlatának sikerét. Mint az köztudott, a dán technológia és sertés genetika világhírű, most mégis egy csoport üzletember egy magyarországi vállalat, a Dan-Farm Hungary kft. sikerének a titkára kíváncsi.

A látogatás alkalmával megvitatják a Békés megyét érintő jövőbeni beruházások terveit, a hazai agrárgazdálkodás pozitív hatásait, illetve szó esik majd az egyre bővülő cég jövőbeni munkaerőpiaci politikájáról.

Dániába is elért a gádorosi sertéstenyésztés sikertörténete

A céget 2002-ben dán befektetők alapították a dán állam részvételével, de a mostani termelés alapjait és fejlődését egy maroknyi magyar szakembergárda biztosította, Sarusi-Kis Tamás ügyvezető igazgató vezetésével és Morten Knudsgaard COO támogatásával.

A cég ma is 100%-ban egy dán részvénytársaság, a FirtsFarms A/S tulajdonában van, és most ezek a részvényesek érkeznek, hogy megnézzék és Dániában hírét vigyék ennek az egyre bővülő, sikeres magyar cégnek, amelynek eredményei a legjobb dán sertéstenyésztők eredményeivel vetekszik.

Forrás:

Szekeres Szilvia

Dan-Farm Hungary Kft.