Botka László és Márki-Zay Péter

Összenő, ami összetartozik?! A genetikailag kódoltan szocialista Botka László kimondta: a Jobbik által kitalált Márki-Zay Péterrel közösen ütné ki a nyeregből az országos politikai ellenzéket. A két polgármesternek kicsi Szeged és Vásárhely, nagyot dobbantanának innen.

A szocialista Botka László, az MSZP bukott miniszterelnök-jelöltje nem kertel és nem mismásol: a saját városházi portáljának és hetilapjának adott, célzatosan alákérdezős interjúban nyíltan zászlót bontott az országos politika hadszínterén. A szegedi karmester ki is jelölte (uniós) segédzászlóvivőjét Hódmezővásárhely Jobbik által kitalált, összellenzékileg megválasztott, majd balra kacsintó polgármestere, Márki-Zay Péter személyében.

2018. május 31-e után tehát már senki számára nem lehet titok:

az ízig-vérig szocialista Botka László és a Jobbik-gépezet által a vásárhelyi városházára belőtt, de azt rögtön szűkösnek érző Márki-Zay Péter Szegedet, illetve a Hódmezővásárhelyt dobbantónak használva, kéz a kézben, közösen törnek országos politikai babérokra.

A „páratlan páros” értékeket és elveket félretéve (csak egyet említünk: Botka kőkemény ateista, Márki-Zay pedig istenhitével igyekszik magát belopni a választói szívekbe – a szerk.) akarja újraépíteni az ellenzéki szemétdombot.

Botka egyébként az ominózus interjúban alaposan odaver a meghaladottnak érzett ellenzéki pártoknak az MSZP-től a Jobbikon át az LMP-ig, önzéssel, árulással, butasággal vádolja azokat no meg azzal, hogy „nekik nem a választóik érdeke, hanem a saját túlélésük volt a fontos”. (Azért biztos, ami biztos, a szocik megyei egységét olyannyira nem engedi ki a kezéből, hogy látszólag visszavonul, de fő bizalmasát, Szabó Sándort segíti a megyei elnöki székbe – a szerk.). Azt is mondja, megérti „az óriási dühöt, amit az emberek az ellenzéki pártokkal szemben éreznek. A parlamentben ülő pártok többszörösen leszerepeltek”.

De a szocialista politikus nemcsak a dühöt érzi, hanem a vérszagot is, így aztán bevallottan közösen dolgozik Márki-Zay Péterrel, „mert sokkal több van, ami összeköt minket, mint ami szétválaszt.” Miután ilyen szépen összenőtt, ami összetartozik, Botka meg is hirdeti a nagypolitikai harcmezőn közösen elérendő célt:

„A jövőben még szorosabbra szeretnénk fűzni a közöttünk lévő szövetséget, mert csak ezen az alapon lehet lépésről lépésre újraszervezni a demokratikus Magyarországot.”

Mindezek alapján érthető, hogy Botka László a hódmezővásárhelyi választást követő második napon miért ültette teátrálisan maga mellé Márki-Zay Pétert a szegedi városházán, lengette meg vele közösen az Európai Unió zászlaját (Brüsszel már a spájzban van?), majd demonstratív módon mi célból költött el vele közös ebédet legutóbb a vásárhelyi Kispiac teraszán, miután a kezdő kolléga már a kettejük között meglévő „sorsközösségről” is értekezett…

A harc megkezdődött. A fák az égig akarnak nőni.