Lázár: "Egyelőre vége a kampánynak, majd 2019-ben újrakezdjük!"

Sokan botrányra számítottak a tegnapi közgyűlésen Lázár János országgyűlési képviselő és Márki- Zay Péter polgármester első, személyes találkozásakor. Ez viszont elmaradt: ellenben időpontot egyeztettek egy újabb találkozóra. Lázár János ezt megelőzően felszólalásában kiemelte: Vásárhely az első, ő a város fejlődéséért, az itt élőkért akar dolgozni, és ezt tanácsolta a település vezetésének is. 

A maratoni, egyébként botrányoktól, forró hangulatú vitáktól sem mentes közgyűlésen talán Lázár János országgyűlési képviselő felszólalását hallgatták csak csendben a teremben ülők. Az országgyűlési képviselőt hatalmas tapssal fogadták, aki ugyan ezt megköszönte, de kiemelte: nem azért jött, hogy “ünnepeltesse magát”, hanem, hogy dolgozzon.

Lázár: "Egyelőre vége a kampánynak, majd 2019-ben újrakezdjük!" (VIDEÓ!)

Hódmezővásárhely legyen a hódmezővásárhelyieké, az országos politikai vitákat ne hozzuk ide

– jelentette ki a politikus, aki szerint nehéz helyzetben van a város, mert a polgármesternek nincs többsége és a fideszes testületnek sincs polgármestere. Éppen ezért nemes feladat előtt áll a polgármester és a grémium, hogy meglegyen a város fejlődéséhez szükséges együttműködés.

Lázár János emlékeztetett, polgármestersége idején neki sem volt mindig többsége, de sok-sok vita után mindig sikerült az együttműködés.

A választási kampány véget ért, és a következő kampány még nem most, hanem néhány hónap múlva kezdődik. Tiszteletben kell tartani a választások eredményét, a többség akaratát

– fejtette ki az országgyűlési képviselő, aki szerint éppen ezért a jelenleg folyamatban lévő vitákat el kell napolni, és közösen kell dolgozni, mert Vásárhely gyenge ahhoz, hogy ekkora megosztottságban is jól és hatékonyan működjön.

Lázár: "Egyelőre vége a kampánynak, majd 2019-ben újrakezdjük!" (VIDEÓ!) 1

A képviselő arra kéri a polgármestert, hogy a kampánya során megígért békét és szeretetet hirdesse, mert ehelyett most csak békeharc van.

Akinek Hódmezővásárhely az első, az képes összefogni a célok érdekében. Én ezt ajánlom. Aki ma azért jött ide, mert politikai pankrációt akar látni tőlem, az csalódni fog. Ha polgárháborúzni akarnék, nem állnék itt

– folytatta Lázár, aki arra kérte Márki-Zay Pétert, hogy a mostani vitahelyzet és forró hangulat miatt a jövő havi közgyűlésre állítsák össze a város fejlesztési céljait.

A találkozó tehát kézfogással indult, és egy újabb időpont egyeztetésével zárult: erről már ma reggeli videójában beszélt a képviselő. Íme: