Kicsik és nagyok együtt kocogtak a Tájfutás Világnapján 1

Hat pályán mérhették össze tudásukat a vásárhelyiek a Hódtói Sportcentrum melletti füves területen szerdán délután, a Tájfutás Világnapján.

A Nemzetközi Tájfutó Szövetség immár harmadik alkalommal hirdette meg a Tájfutás Világnapját, melynek célja a sportág népszerűsítése és mozgási lehetőség biztosítása minden korosztálynak. Tavaly közel háromszázezren, míg Magyarországon kilencezeren vettek részt a világnapi rendezvényeken. Idén első alkalommal a Hód-mentor SE is csatlakozott a kezdeményezéshez, két programelemmel is.

Mint azt megtudtuk Petrócki Ádámtól, a Hód-mentor SE elnökétől a Németh László Gimnázium, Általános Iskolában toborzó, népszerűsítő előadást tartottak a tanulóknak, ahol megismerkedhettek a tájfutás szellemiségével, sőt meg is mérethették magukat a tornaórák keretén belül. Szerdán délután pedig a Hódtói Sportcentrum melletti füves területen tartottak egy nyílt edzést kicsiknek és nagyoknak egyaránt, ahová szép számmal érkeztek érdeklődők.

Kicsik és nagyok együtt kocogtak a Tájfutás Világnapján

-Ez egy remek alkalom arra, hogy felhívjuk a tájfutás nagyszerűségére a figyelmet, illetve, hogy megismertessük a fiatalokkal és a lakossággal ezt a remek sportot. Nem utolsó sorban pedig a taglétszámunkat is szeretnénk növelni

-mondta el lapunknak Petrócki Ádám.

Az eseményen változatos programokkal várták az érdeklődőket, akiknek hat pálya és egy iránymutató térkép állt a rendelkezésükre. A napot egyben a Csongrád Megyei Tavaszi Tájfutó Szerdák 9. fordulójával is egybekötötték, sőt a szegedi klubok tájfutói is részt vettek rajta.

Tájfutás Világnapja

Tájfutás Világnapja 19
Tájfutás Világnapja 18
Tájfutás Világnapja 17
Tájfutás Világnapja 16
Tájfutás Világnapja 15
Tájfutás Világnapja 8
Tájfutás Világnapja 14
Tájfutás Világnapja 13
Tájfutás Világnapja 12
Tájfutás Világnapja 10
Tájfutás Világnapja 11
Kicsik és nagyok együtt kocogtak a Tájfutás Világnapján 1
Tájfutás Világnapja 2
Tájfutás Világnapja 7
Tájfutás Világnapja 5
Tájfutás Világnapja 4
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...