A festékbombát is bevetették a városi gyermeknapon

Remek hírünk van: igazi kellemes, nyári meleg várható, amit valószínűleg ezúttal eső sem fog megzavarni. A tegnapi nap sem telt unalmasan, kattintsanak a részletekért! 

Lokális csapadék csak néhol, kis eséllyel fordulhat elő, de ezúttal az is csak a Dunántúl nyugati felén és a középső országrészben. Délután 28-32 fokig melegszik a levegő,  frontmentes idő várható, de továbbra is fülledt lesz a levegő, így nehézlégzés, légszomj és mellkasi panaszok ismét jelentkezhetnek.

A tegnapi közgyűlés maratoni volt, és izgalmakban is bővelkedett: már az elején számos vita alakult ki a képviselők és Márki- Zay Péter polgármester, valamint Kis Andrea alpolgármester között, aztán azonban egyhangúan elfogadták például azt a költségvetési zárszámadást, amelyből világosan kitűnik: a város megfelelően gazdálkodott a 2017-es évben, és ennek köszönhetően mintegy 1,4 milliárd forint pénzmaradvánnyal számolhat az idei évre.

Közgyűlés Vásárhelyen - élő! 14

A beszámoló közben megérkezett Lázár János országgyűlési képviselő is, aki felszólalásában kihangsúlyozta a polgármester és a képviselőtestület együttműködésének fontosságát, arra kérte őket: az itt élők érdekében elsősorban dolgozzanak, és hagyják a politikai csatákat a következő kampány időszakára.

 Akinek Hódmezővásárhely az első, az képes összefogni a célok érdekében. Én ezt ajánlom. Aki ma azért jött ide, mert politikai pankrációt akar látni tőlem, az csalódni fog. Ha polgárháborúzni akarnék, nem állnék itt – folytatta Lázár, aki arra kérte Márki-Zay Pétert, hogy a mostani vitahelyzet és forró hangulat miatt a jövő havi közgyűlésre állítsák össze a város fejlesztési céljai

– emelte ki a képviselő, a teljes, percről percre íródott közvetítésünket az ülésről ITT olvashatják.

Ezen kívül megírtuk, hogy a Járható Vásárhely Program keretében a Béke-telepen a Rárósi út mellett a Búza utca útburkolata is megújul,  valamint azt is, hogy a Bodzási út felújítása is hamarosan elkészül. 

A Rárósi mellett a Búza utca is megújul a Béke-telepen 3

A Varga Tamás Általános Iskola diákjai pedig Kárpát-alja csodás vidékein jártak, melyről egy színes beszámolót is tartottak.

Nagyon sok boldog névnapot kívánunk a Jankáknak és a Zsanetteknek! 🙂 

Ugyanezen a napon történt, csak sokkal korábban:

  • 1849 – Ferenc József a lemondott Welden táborszernagy helyére Julius Jacob von Haynau táborszernagyot nevezi ki a Magyarországon harcoló császári és királyi haderők főparancsnokának.
  • 1898 – Kossuth Lajos első egész alakos szobrát felavatják Miskolcon, az Erzsébet téren (Róna József alkotása).
  • 1913 – aláírják az első Balkán-háborút lezárandó, a Balkán-félsziget országainak politikai státusának rendezésére a Londoni egyezményt
  • 1919 – Megalakul az első szegedi ellenkormány gróf Károlyi Gyula vezetésével.
  • 1942 – Köln éjjeli bombázásával kezdetét veszik a Németország elleni angolszász légitámadások.
  • 1954 – A Pajtás gőzhajó tragédiája Balatonfüreden, 23 utas életét veszti.

További szép napot kívánunk! 🙂